Adnan Oktar Dini Programda Dansöz Oynatınca RTÜK Cezayı Kesti

A9 kanalının sahibi ve kanalda yayınlanan dini programın konuşmacısı Adnan Oktar, yayınlanan son programda dansöz oynatınca RTÜK' cezayı kesti. İşte detaylar ve RTÜK'ten konu ile ilgili yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Adnan Oktar Dini Programda Dansöz Oynatınca RTÜK Cezayı Kesti

Addan Oktar, yine flaş bir program ile gündemdeki yerini almayı başardı.

Sahibi olduğu A9 televizyon kanalında, dini içerikli sohbetlerin yapıldığı programla, gündem siyasi ve dini konularda konuşma yapan Adnan Oktar'ın son programı RTÜK'ün gözünden kaçmadı. Kamuoyunca Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar, sunduğu dini içerikli programda dansöz oynatınca hem vatandaşların hem de Radyo Televizyon Üst Kurulunun tepkisini aldı. RTÜK yaptığı son açıklama ile kanala dansöz oynattığı için para cezası verdi.

RTÜK tarafından A9 kanalına verilen para cezası 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinde bulunan "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ve "...çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" ilkelerini ihlal nedeniyle kesildi.

Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu Tv8'e akıllı işaretlerin yanlış kullanılması, EM TV'ye de şiddet haberleri nedeniyle müeyyide uyguladığını duyurdu.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.