Af yasasında son durum ne oldu? Son Dakika Af Haberleri

2020 Af yasası ne zaman çıkacak? Af hakkında son gelişmeler belli oldu.

Yayınlanma:
Af yasasında son durum ne oldu? Son Dakika Af Haberleri

Hükümlülerin ve yakınlarının beklediği af yasası çıkacak mı merak ediliyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ceza infaz indirimine yönelik çalışmada son aşamaya gelindiğini yakında meclise geleceği açıkladığı ceza indirimi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İnfaz uygulamaları sonunda çeşitliğe gidilmesi' talimatı verdiği belirtildi.

Doğum yapan bir kadın doğumun üzerinden 1,5 yıl geçmeden ceza evine konulamayacak doğum yapanların aldıkları ceza 3 yılın altında ise bu cezaların tamamını evde çekecek. 75 yaşın üzerindekiler 4 yıl ve altında kalanlar cezalarını evinde çekebilecek. 70 yaşın üzerindekiler 2 yıl ve altındaki cezalarını evlerinde çekecekler.

Ceza evindeki doluluğu azaltmak için hazırlanan infaz indirimi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında yeni yapılan toplantıda 6 suç (terör, mükerrer suçları, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar) dışında kalan suçlarla ilgili cezalarda indirime gidilmesinin yanı sıra alternatif infaz yöntemleri üzerinde duruldu. Özellikle belli yaşın üzerindekilere uygulanacak evde infaz konusunda 'Adaletli ve hakkaniyetli 'bir çalışma yapılmasını istediğini belirtti.

Af yasası ne zaman çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 değerlendirme toplantısında "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketini bir kaç hafta içinde meclis gündemine gelecek. Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek suçluların cezalarını çektiği, ceza adalet sisteminin amacına uygun ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Mevcut sistemde kadınların 6 ayın altında kalan cezalarının evde infazına imkan tanıyordu bu süre 1 yıla çıkartılıyor. 1 yılın altında ceza alan bir kadın hükümlünün cezasının infazı evinde elektronik takip sistemi ile yapılacaktır.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ ; AF YASASI MECLİSE GELİYOR

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.