AFAD Bildirdi! Depremzedeler 10 Bin TL Ödeme Alacak

7.7 şiddetinde meydana gelen deprem, 10 şehri darmaduman etti. Enkaz altından sağ çıkarılan, depremden kurtulmayı başaranlar beş parasız kaldı.

Yayınlanma:
AFAD Bildirdi! Depremzedeler 10 Bin TL Ödeme Alacak

AFAD tarafından depremzedelere yapılacak ödemeler ile ilgili açıklama geldi. Depremzedelere yönelik 10 bin TL ödeme yapılacak.

AFAD’tan depremzedelere yapılacak yardımlar ile ilgili olarak duyuru yapıldı. Buna göre 10 bin TL para desteği sağlanacak olduğu duyuruldu. Bu sayede maddi anlamda zor durumda kalan deprem mağdurları da bir nebzede olsa şu zorlu günlerde ihtiyaçlarını hızlı şekilde karşılama şansına sahip olacak. Depremzedeler için ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir meblağ olan 10 bin TL ödemelerinin başlatılacak olduğu duyurusu AFAD tarafından yapıldı.

AFAD: Depremzedeler İçin 10 Bin TL Bütçe Ayrıldı

Hane başına 10 bin TL ödeme yapılacak. Merkez üssü Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen şiddetli deprem ne yazık ki ülkemizi kan gölüne çevirdi. Yaşanmış deprem felaketi ne yazık ki depremden sağ şekilde kurtarılan vatandaşlarının da çaresiz içerisinde kalmasına neden oldu. 10 şehirde hayat durmuşken, vatandaşlarında nakit konusundaki ihtiyaçları üst seviyeye çıktı. Bu sebepten dolayı bankalar birliği tarafından alınan karar doğrultusunda her bir hane halkına yönelik 10 bin TL şeklinde bir ödemenin yapılacak olduğu bilgisi verildi.

Konutları tahrip olan depremzelere yönelik hane başı olmak üzere verilecek nakit para desteği de belli oldu. Buna göre hane başına göre alınacak meblağ ne kadar olacağına bakıldığı zaman 10 bin TL şeklinde belirlendi.

Depremzedelerin Nakit İhtiyacı Karşılanacak

Depremzedeler şu günlerde evleri harap olmuş halde, ne yapacağını bilemez durumda kaldılar. Gıda, yakıt, barınma ve benzeri pek çok konularda her ne kadar destekler yapılmaya devam edilse de bir yandan da ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla paraya da çok fazla ihtiyaç duyuyor. Bu sebepten dolayıdır ki kendilerine gelecek yardım eline çok fazla ihtiyaç duydukları bir gerçek. İşte tam da bu aşamada onlara yardım eli bankalar tarafından da gelmeye devam ediyor. Devlet destekli bankaların yanı sıra özel bankalar tarafından tüm hızıyla finansal konularda yardım yapılacak.

Hane başı destek ödemelerinin yapılacak olduğu paylaşılırken, şimdilerde nakit ihtiyacı olan deprem mağdurları için önemli yapılan adımlardan biri haline geldi. Diğer yandan depremde evi hasar gören, işyerleri de yıkılmak zorunda kalan pek çok iş sahibi bulunuyor. Beş parasız kalan ve ne yapacaklarını bilemeyen halka yardım eli uzatılmaya devam ediliyor. Ülkemizin 10 şehrinde meydana gelen 7.7 depremin şiddetli yüzünü daha da fazla ağır şekilde geçmemesi için vatandaşlara yönelik yardımlar yapılıyor.

Hane Başı Ödeme Yapılacak, Tespit Edildi!

Hasarlı evler ile ilgili olarak şimdilerde AFAD ekibi tarafından da tespit çalışmaları yapıldı. Hala daha mağdurlar ile ilgili olarak tespit çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. Öyle ki AFAD tarafından yapılan hasarlı ev incelemesi sonrasında hane başı destek ödemelerinden kimlerin yararlanacak olduğu ile ilgili olarak kesinlik yapıldı. Buna göre hane başı ödeme işlemlerinden yararlanacak olanların toplam sayısına bakıldığında 337 bin 933 kişi olduğu tespit edildi. Tespit edilen kişiler ile ilgili olarak hane başı destek ödemelere de başlanmış olduğu ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

10 şehrimizde tahribata uğramış olan ev sayısı oldukça fazla sayıya ulaşmış olurken hala daha hangi kişilere yardım yapılacağına dair çalışmalar yapılıyor. Belirlenen tespit sayısının haricinde hala daha üzerine eklenecek olan hane sayısı olacağı da kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.