AFAD Personel Alımına Başlıyor! KPSS’den En Az 60 Alsanız Yetiyor

AFAD, dört farklı pozisyon dahilinde, en az 60 KPSS puanı şartı ile, kadrosuna 70 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak.Ortaöğretim, lise, ön lisans ve lisans mezunlarından üzere toplamda 70 personel alımı gerçekleştireceğini...

Yayınlanma:
AFAD Personel Alımına Başlıyor! KPSS’den En Az 60 Alsanız Yetiyor

AFAD, dört farklı pozisyon dahilinde, en az 60 KPSS puanı şartı ile, kadrosuna 70 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak.

Ortaöğretim, lise, ön lisans ve lisans mezunlarından üzere toplamda 70 personel alımı gerçekleştireceğini duyuran AFAD, yakın zamanda başvuruları almaya başlayacak. Başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar sözlü sınava dahil edilecek.

KPSS Şartı İsteniyor

AFAD personel alımına başvuruda bulunabilmek için öncelikle KPSS sınavına girmiş olmak ve 2022 KPSS sonuçları doğrultusunda en az 60 puan almak gerekiyor. Pozisyonlara göre KPSS şartları var. Büro personelliğine başvuruda bulunacak adayların P3 üzerinden en az 60, destek personel başvurusu için P94 üzerinden en az 60, koruma ve güvenlik görevlisi başvuru şartı için ise P93 üzerinden en az 60 puan alınmış olması bekleniyor.

AFAD 70 Personel Dağılımı Nasıl Olacak?

AFAD, kadrosuna toplamda 70 personeli dahil edecek. Bunlardan; 22’si büro personeli, 4’ü destek personeli alanında şoför, 25’i destek personeli alanında temizlik görevlisi, 19’u koruma ve güvenlik personeli şeklinde olacak.

Destek personelleri  (şoför ve temizlik görevlisi) için orta öğretim, koruma ve güvenlik personeli için önlisans, büro personeli için ise lisans mezunu olunması şartı var.

Adaylar, açılan kadro boşluğu pozisyonlarından sadece bir tanesine başvuru yapabilecekler.

AFAD Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

AFAD personel alımı başvuruları ile ilgilenen adaylar dikkat!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından açılan kadroya personel iş başvurusu 1 Şubat 2023 tarihinde ve saat 10:00 itibari ile başlayacak. 8 Şubat 2023 tarihi ve saat 17:00 itibariyle de son bulmuş olacak. 1 haftalık sunulan bu süreçte başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler.

Personel Alımı İçin Genel Başvuru Şartları

  • C. vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Yüz kızartıcı ve kamu personelliğine engel teşkil edecek suçlardan mahkum olmamış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak ve herhangi bir ilişiğinin bulunmaması,
  • 1 Ocak 2023 tarihi baz alındığında 35 yaşını doldurmamış olmak.

.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.