Ağbal'dan Son Dakika Açıklaması: Maliye Bakanlığına 2 bin 300 Personel Alınacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı son dakika açıklamasında Bakanlığa personel alımı ile ilgili önemli bir bilgi verdi. İşte Bakan Ağbal'ın açıklamaları ve detaylar.

Yayınlanma:
Ağbal'dan Son Dakika Açıklaması: Maliye Bakanlığına 2 bin 300 Personel Alınacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal açıklamasında personel alım müjdesini, iş bekleyen binlerce mezun adaya verdi.

Maliye Bakanlığına alımı yapılacak personel konusundaki kendisine yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bu konuda Başbakanlıkla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 ama bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla o çalışmalar bittiğinde de Maliye'de bu sene inşallah önümüzdeki aylarda ciddi anlamda idareyi kuvvetlendirecek genç arkadaşlarımızı alacağız."

Tapu Harçlarında İndirim

Tv24'e konuk olan Maliye Bakanı Naci Ağbal, tapu harçlarındaki indirim konusuna da açıklık getiren açıklamayı yaptı. Normalde tapu harçlarının alıcı ve satıcıdan yüzde 2 üzerinden olmak üzere yüzde 4 oranında bir miktar alındığının altını çizen Bakan Ağbal, "Şimdi yaptığımız düzenlemeyle bunu 30 Eylül'e kadar yüzde 3'e düşürdük, yani tapu harçlarında yüzde 25 oranında indirime gittik." sözlerini söyledi.

Ağbal, tapu harçlarında yaptıkları düzenleme ile özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana geleceğine işaret ederek, "Tahminlerimize göre bunun bütçemize yaklaşık 900 milyon liraya yakın bir maliyeti olacak ama ekonomide meydana getireceği çarpan etkisi, bu maliyeti başka vergilerle elde edeceğimiz gelirlerle aşağı çekecek." ifadelerini kullandı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.