AGİT'ten Bir Son Dakika Açıklaması: "Oylar Yeniden Sayılsın"

Referandumdan sonra başlayan seçim tartışmaları kapsamında AGİT bir son dakika açıklaması yaptı. AGİT tarafından yapılan açıklamada, referandumda kullanılan oyların yeniden sayılmasını istedi. İşte detaylar ve yapılan açıklama.

Yayınlanma:
AGİT'ten Bir Son Dakika Açıklaması: "Oylar Yeniden Sayılsın"

AGİT'ten bir son dakika açıklaması geldi. Avrupa Güvenlik ve iş birliği Teşkilatı’ndan, 16 Nisan günü gerçekleşen anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bir açıklama geldi. AGİT'ten yapılan açıklamada, "kullanılan oylar yeniden sayılsın” önerisi geldi.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link, Heilbronner Stimme gazetesine konu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Linl yaptığı açıklamada, “oyların yeniden sayılması, seçim sürecine yönelik zayıflayan güveni artıracaktır” ifadelerini kullandı. Türk hükumetinin AGİT raporunu dikkate almayacağı yönündeki beyanatlardan üzüntü duyduğunu kaydeden Link, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş birliğine yanaşmaması durumunda Türkiye’deki politik durumun kötüleşeceğini de öne sürdü.

Politik Açıdan Sonuçsuz Kalmayacak

“Bizim raporlarımız sadece AGİT tarafından değil, aynı zamanda AB, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından değerlendirilir ve bu kurumlara referans teşkil eder” ifadelerini kullanan Michael Georg Link, Türkiye’nin, gözlemcilerinin tavsiyeleri konusunda AGİT ile iş birliği yapmaması durumunda, bunun başka devletler ve kurumlar tarafından eleştirileceği ve politik açıdan sonuçsuz kalmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika haberlerinde haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.