AGÜ'nün Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Kimdir?)

Cumhurbaşkanlığı tarafından rektör atamaları yapıldı Yapılan atamalarda Abdullah Gül Üniversitesinin rektörü değişmedi. İşte Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
AGÜ'nün Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Kimdir?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Üniversiteye Rektör ataması yaptı.

Açıklanan atama kararına göre Abdullah Gül Üniversitesinin Rektörü yine Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu oldu.

Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Kimdir?

Abdullah Gül Üniversitesine yeniden rektör olarak atanan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu 1958 yılında Çorum’da doğdu.

Endüstri Mühendisliği alanında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Wichita Eyalet Üniversitesi’nden almayı başarmıştır Doktoradan sonra 23 yıl Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak cgörev aldı. 2006-2013 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde bölüm başkanlığı görevini üstlendi

İş ve sanayi dünyasının üniversitelerle olan ilişkisine büyük önem veren Prof. Dr. İhsan Sabuncuoglu bir çok şirkete üretim yönetimi konularında danışmanlık hizmeti vermiştir.

Düzenlediği fuarlarla öğrencileri, akademisyenleri ve iş dünyasını bir araya getiren ara yüzler geliştirmiştir. Bilkent Üniversitesi’nde OR, mühendıslik topluluğu, marka ve girişimcilik gibi bir çok öğrenci kulübünün kurulmasında veya gelişmesinde aktif rol oynamıştır. Üniversite eğitiminde kalite ve sürekli iyileştirme sistemlerinin önemine inanan Prof. Sabuncuoğlu uluslararası ABET akraditasyonunu Türkiye’de ilk alan mühendislik bölümüne başkanlık yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Sabuncuoğlu fırsat bulduğunda topluma gönüllü olarak hizmet etmenin yanı sıra tenis oynamayı ve yüzmeyi sevmektedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.