Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Koronavirüs için Yeni Tedbirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan Coronavirüs toplantısı , Aile ,Çalışma ve sosyal Hizmetler  Bakanlığı  ve ilgili kurumları katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs toplantısının ardından...

Yayınlanma:
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Koronavirüs için Yeni Tedbirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan Coronavirüs toplantısı , Aile ,Çalışma ve sosyal Hizmetler  Bakanlığı  ve ilgili kurumları katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs toplantısının ardından var olan önlemlere ilave yeni tedbirlerin hazırlandığı bir genelge yayınlandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni tip Corona virüsle mücadele kapsamında vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamak için yeni tedbirler alındı. Genelgeye göre Yurt dışından gelip hastalık şüphesi bulunanlara 14 güne kadar dinlenme raporu düzenlenecek iş göremezlik ödeneği sgk tarafından karşılanacak. Yurt dışına yeni çıkacak olan personelden göreve başlamadan önce sağlık raporu istenecek.

Kronik hastaların 1 mart'ta süresi biten sağlık raporları geçerli sayılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında , Kronik hastalığı nedeni ile raporla ilaç ve tıbbi malzeme alanların 1 mart itibariyle süresi sona eren sağlık raporları , bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacak.

Hastalık şüphesi olanlara 14 güne kadar istiharat raporu

Yurt dışından gelenlere hekim tarafından hastalık şüphesi olanlar 14 güne kadar istiharat raporu düzenlenecek. Bu vatandaşın iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.

İŞKUR'un Kamu işçisi alım başvuruları elektronik ortamda yapılacak

Kurum ve kuruluşlardaki ortak kullanım alanları sık sık havalandırılacak ve temizlenecek ayrıca ortak alanlarda dezenfekte bulunması zorunlu hale getirilecek

Vatandaşların e- devlet uygulamalarını web sitesi, iletişim merkezi ve kurumsal medya hesaplarına daha kolay erişim sağlayabilmesi için tanıtım çalışmaları etkinleştirilecek.

İŞKUR aracılığıyla yapılan kamu işçisi alımı başvuruları elektronik ortamda  gerçekleştirilecek.

Bakım Kuruluşlarına ziyaretler ertelendi

genelgeye göre Bakanlığa bağlı kuruluşlarda hizmet alan özellikle engelli hasta ve kronik rahatsızlığı olanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmalarına müsade edilmeyecek. Kuruluşlara yapılan ziyaretler iptal edilecek telefonla görüşmeler sağlanacak.

Tüm corona virüs haberleri için tıklayınız

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.