AK Parti, MHP ve CHP'den Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması

AK Parti Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP'li Arzu Erdem ve CHP'li Niyazi Nefi Kara, yaptıkları son dakika açıklamasında taşerona kadro sorununa değindi. İşte art arda gelen taşerona kadro sorunu açıklaması.

Yayınlanma:
AK Parti, MHP ve CHP'den Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından art arda taşeron işçi açıklaması geldi.

Sosyal medya hesapları üzerinden taşeron işçi açıklaması yapan Milletvekilleri, bu sorunların takipçisi olduklarını dile getirdi.

Bekir Bozdağ'dan Taşerona Kadro Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü katıldığı canlı yayında taşerona kadro konusu ile ilgili  "Taşeron konusu hükümetin gündeminde, toplantılar yapıldı, Başbakanımızın Başkanlığında, toplantılar yapıldı, bazı talimatlar verildi, ilgili bakanlıklar birlikte çalışıyorlar, bu çalışmalar belli bir noktaya geldi, önümüzdeki yasama yılı içerisinde bu konuda atılması gereken adımlar atılacak" açıklamasını yaptı.

Arzu Erdem'den Açılama

Vatandaşların sorunlarını Türkiye ve Meclis gündemine getirmesi ile tanınan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada başta EYT ve taşerona kadro sorunu olmak üzere çok sayıda sorunun takipçileri olduğunu dile getirdi.

CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara'dan Açıklama: "Taşeron Düzeni Köleliktir"

CHP'li Nefi Kara ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hükümete taşeron tepkisini dile getirdi. Kara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İşçiler için sağlanması gereken güvenlik koşulları, sosyal güvenlik açısından verilmesi gereken haklardan mahrum, çalıştırmaya mahkum ettiğiniz bu insanların ölümlerini 'fıtrat' diyebilecek kadar küçümsediniz, olağanlaştırdınız. Taşeron sistemi yolsuzluk düzeninin temel taşıdır. Taşeron düzeni açlıktır, taşeron sistemi güvencesizliktir, taşeron sistemi günü kurtarma düzenidir, taşeron düzeni köleliktir, zulümdür, ölümdür. Bu kara düzen değişmelidir."

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Görüşülecekti

Kamu Sen ve Memur Sen yaptıkları açıklamalarda taşeron konusunu toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında masaya yatıracaklarını dile getirmişti. Toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi ama henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı. Açıklanan toplu sözleşme kararlarında ise taşeron işçilerle ilgili bir ibareye yer verilmedi.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.