Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Pelikan Dosyasına Sert Çıktı

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Pelikan dosyalarına da sert çıktı.

Yayınlanma:
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Pelikan Dosyasına Sert Çıktı

Ak Parti Genel Başkanı'nın hala Ahmet Davutoğlu olduğunu söyleyen Sözcü Çelik, "Pelikan Dosyaları" olarak bilinen ve Ak Parti içerisindeki tartışmaları ifşa ettiğini öne süren belgelere de sert çıktı.

Ahmet Davutoğlu'nun son 20 ayda çok cesurca kararların altına imza attığını belirten Ömer Çelik, "Sayın Ahmet Davutoğlu'Nun görev yaptığı dönemler teşekkürle anılacaktır" dedi.

Pelikan Dosyaları hakkında ise "Kimse kendi kendine bir gruplaşma yaratarak Ak Parti adına konuşamaz. Davutoğlu Ak Parti'nin bir değeridir Bu şekilde yıpratılmasının bizim gözümüzde hiçbir değeri yok" dedi.

Basın Toplantısı Diyarbakır Saldırısı Hakkında

Ömer Çelik'in basın toplantısının asıl konusunu Diyarbakır saldırıları oluşturuyordu ancak gözler bir anda Ak Partide seçilecek yeni Genel Başkan ve bu konuda yürütülen tartışmalara döndü.

Kısaca Diyarbakır saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Ömer Çelik, MKYK'nın MYK'ya verdiği destek çerçevesinde yeni genel başkan ve başbakanın seçileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nu TMOB etkinliğindeki konuşması dolayısıyla eleştiren Çelik, Devlet Bahçeli'ye ise teröre karşı verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"Başkanlık sistemi Ak Parti'nin resmi görüşüdür, asla taviz vermeyiz" diyen Ömer Çelik, Ak Parti'nin 2002 yılındaki gibi aynı bütünlükte olduğunun altını çizdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.