Akdeniz'de 32 Dakika İçinde Küçük Çaplı 5 Deprem Meydana Geldi

Akdeniz açıklarında ilki saat 21.20 de olmak üzere art arda 5 deprem meydana geldi. İşte depremlerin şiddetleri ve saatleri.

Yayınlanma:
Akdeniz'de 32 Dakika İçinde Küçük Çaplı 5 Deprem Meydana Geldi

Son dakika korkutan deprem haberleri Akdeniz^den geliyor.

Akdeniz'de ilki saat 21.20' de olmak üzere art arda meydana gelen 5 deprem, kısa süreli paniklere yol açtı. Akdeniz açıklarında meydana gelen depremlerin merkez üssü deniz açıkları olduğundan bölgelerde hissedilmedi ancak, kıyı kesimlere yakın bölgelerde az da olsa hissedilen sarsıntılar tedirginliğe yol açtı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamalarında Akdeniz açıklarında art arda 5 deprem olduğu yönünde. Yapılan ilk deprem açıklamasında, 3.+ büyüklüğünde Akdeniz açıkları olarak merkez üssü belirtilen bir deprem meydana geldiği yönünde oldu. Yerin 9.5 kilometre derinliğinde meydana geldiği saptanan deprem saat 21.20' de meydana geldi. Bu depremin üzerinden henüz 14 dakika geçmesine rağmen ikinci bir sarsıntı hissedildi. Merkez üssü yine Akdeniz açıkları olarak saptanan depremin şiddeti 3.1 olarak ölçüldü. Akdeniz açıklarında meydana geldiği saptanan depremin yerin 10.1 kilometre altında meydana geldiği belirlendi.

İkinci sarsıntının da üzerinden henüz 5 dakika geçmesinin ardından saatler 21.39' u gösterdiğinde yeni bir sarsıntı yaşandı. Yaşanan bu sarsıntının şiddeti ise 2.9 olarak ölçülen depremin merkez üssü Akdeniz ve yerin 9 kilometre altında olduğu açıklandı.

Dördüncü sarsıntı ise 21.44' te meydana gelirken, merkez üssü tekrar Akdeniz açıkları olarak saptandı  Bu sarsıntının ise şiddeti 4, derinliği is 7.8 olarak ölçüldü. Bu sarsıntıdan 7 dakika sonra, yani 21.52' de merkez üssü tekrar Akdeniz olan 3.9 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi. Bu deprem ise yerin 10.6 kilometre derinliğinde oluştu.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.