Akıllı Telefon Satışları Şaşırtmaya Devam Ediyor! Son 10 Yılın En Kötüsü!

Akıllı telefon pazarının dördüncü çeyreği, on yılın en kötüsüydü. Bir önceki yılın son çeyreğinde yüzde 17'lik bir düşüş yaşanırken, toplamda yüzde 11'lik bir düşüş yaşandı.

Yayınlanma:
Akıllı Telefon Satışları Şaşırtmaya Devam Ediyor! Son 10 Yılın En Kötüsü!

Son zamanların en kötü ekonomik krizi devam ederken, teknoloji endüstrileri talepte rekor düşüşler görüyor. Birçok sektördeki gelir seviyeleri belki de şimdiye kadarki en düşük noktalarına düştü.

Akıllı Telefon Pazarı Resmen Çöktü

Akıllı telefon pazarı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 düşüşle 270 milyondan fazla sattı. Sonuç olarak, dördüncü çeyrek son on yılın en zayıfıydı. Apple, tüm olumsuzluklara rağmen pazar payını %25'e çıkardı ve geçen yılın aynı dönemindeki sektör liderliğini korudu. Ayrıca Samsung, pazar payını 1 puan artırarak %20'ye çıkardı. Ancak Çinli üreticiler bu süre zarfında bir düşüş yaşadı.

2022'de %11'lik bir düşüşle 1,2 milyardan az sevkiyat yapıldı. Samsung, toplam pazar payını %22'ye çıkarmayı başardı. Ancak Apple, pazarın%19'una yükseldi. Yıl, Çinli üreticiler arasında da bir düşüş gördü. Asya, özellikle turizmin etkisi göz önüne alındığında, bir miktar toparlanma yaşayabilse de, ekonominin bu yıl önemli kazanımlar görmesi de pek olası değil.

Avrupa'daki Satışlar %12 Azaldı

Araştırma şirketi Counterpoint Research raporuna göre, Avrupa akıllı telefon pazarı yılın ilk çeyreğinde yüzde 12 düşerek yaklaşık on yılın en düşük seviyesine geriledi. Araştırma şirketi; devam eden bileşen kıtlığının, Çin'deki koronavirüs karantinalarının, kötüleşen ekonomik koşulların ve Rusya-Ukrayna savaşının bu düşüşü tetiklediğini söylüyor. Pazar lideri Samsung'un sevkiyatları yılın ilk çeyreğinde yüzde 16 düştü. Aynı dönemde Apple, yüzde 6'lık bir düşüş yaşadı. Realme, sevkiyatlarda yıllık büyüme kaydeden ilk 5 içerisindeki tek üretici olarak kayıtlara geçti. Counterpoint Research, Avrupa'daki akıllı telefon sevkiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki çeyrek dönemlerde de devam edeceğini düşünüyor. Analizler, 2022 yılı için satış beklentisini 1.33 milyara kadar düşürdü. Bu rakamı geçen yılın toplam satış adedinden daha az. Yıl içerisinde yaşanacak gelişmelerin ışığında beklentilerin daha da düşebileceği belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.