Akıllı telefon sevkiyatları 2022'de dibi gördü

2022'de akıllı telefon sevkiyatları son on yılın en düşük seviyesini gördü. 2022 yılında küresel olarak hissedilen ekonomik tablo haliyle akıllı telefon sevkiyatlarını da etkilde. Tüketiciler akıllı telefon gibi lüks...

Yayınlanma:
Akıllı telefon sevkiyatları 2022'de dibi gördü

2022'de akıllı telefon sevkiyatları son on yılın en düşük seviyesini gördü. 

2022 yılında küresel olarak hissedilen ekonomik tablo haliyle akıllı telefon sevkiyatlarını da etkilde. Tüketiciler akıllı telefon gibi lüks teknolojik ürünlere karşı harcamaları azalttı. Her ne kadar Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri akıllı telefon pazar paylarını birkaç puan artırmayı başarsa da 2022 yılının son çeyreğinde akıllı telefon pazarı on yıldır görmediği bir düşüş kaydetti. 

Akıllı telefon üreticileri, satışlar açısından son derece kötü geçen 2022 yılı ardından yaralarını sarıyor. Canalys analistleri, 2022'nin son çeyreği için küresel akıllı telefon sevkiyatlarının 2021'e kıyasla yüzde 17 düştüğünü açıkladı. 2022 boyunca gerçekleşen tam satış oranı, yıldan yıla yüzde 11 düşüşle 1,2 milyarın altına düştü. Bu da analistlere göre, sektörün son 10 yıldır gördüğü en kötü seviye olarak yorumlandı. 

Apple Samsung'un liderliğini aldı

Teknoloji devleri Apple ve Samsung diğer üreticilerden biraz daha iyi durumda. Cupertino devi Apple, akıllı telefon pazarının yüzde 25'ini kapsarken Koreli üretici Samsung ise yüzde 20'sini aldı.Apple, iPhone 14 serisi ardından Samsung'un liderliğini ele geçirdi. Galaxy S23 serisinden önce piyasaya sürülen iPhone'ların akıllı telefon sevkiyat oranlarını etkilediği söyleniyor.

Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi, Oppo ve Vivo markaları sırasıyla yüzde 11,  yüzde 10 ve yüzde 8 oranında pazar paylarına düşerek büyük bir darbe aldı. 

Canalys analistlerinin açıklamalarına göre tüm üreticiler zorlu bir yıl geçirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.