Aksaray-Adana Karayolunda 36 Aracın Çarpıştığı Zincirleme Trafik Kazası: 41 Yaralı

Aksaray-Adana karayolunda buzlanma ve don nedeniyle trafik kazası meydana geldi. 36 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 41 kişi yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Aksaray-Adana Karayolunda 36 Aracın Çarpıştığı Zincirleme Trafik Kazası: 41 Yaralı

Son günlerde yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar don olayına sebep olmakta, don olayı ise trafik kazalarını beraberinde getirmeye başlamaktadır.

Aksaray Adana karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasına 36 araç karıştı. 36 aracın karıştığı kazada 41 kişi yaralandı.

Bugün saat 11.00 sularında Aksaray- Adana karayolunun 40'ıncı kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, kar, tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan araçların çarpışması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Çok sayıda aracın karışması ile birlikte meydana gelen kaza sonrasında olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri yaptığı incelemede kazaya 36 aracın karıştığını tespit ederken, yaralanan 41 kişi ambulanslarla Aksaray ve Niğde'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez de kaza yerine gelip bazı incelemede bulundu. Kaza nedeniyle yolun ulaşıma kapanmasıyla araçlarda mahsur kalanlar yakındaki dinlenme tesislerine götürüldü. Valilik ve belediye ekipleri, mahsur kalanlara kumanya dağıttı. Kazaya karışan araçların çekilip, yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Yaralıların Hayati Tehlikesi Yok

Kaza yerine gelip bazı incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, yetkililerden bilgi aldı.

Aykut Pekmez basın mensuplarına konu ile ilgili, "Niğde ve Konya'dan ambulans talep ettik. Karayolları, AFAD, UMKE, jandarma, bütün ekiplerimizle en hızlı şekilde kaza yerine ulaştık. Kazaya karışan araçları bir an önce kaldırarak trafiği sağlamaya çalışacağız. Allah’a şükür, ölü yok. Yaralanan vatandaşlarımızın da hayati tehlikesi yok."açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | Aksaray

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.