Aksaray ve Edirne'de Sağlıkçılara FETÖ Operasyonu: 17 Tutuklama , 6 Gözaltı

Aksaray ve Edirne'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sağlık yapılanmasına yönelik operasyonlar düzenlendi. İşte düzenlenen operasyonların detayları.

Yayınlanma:
Aksaray ve Edirne'de Sağlıkçılara FETÖ Operasyonu: 17 Tutuklama , 6 Gözaltı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sağlık ayağına operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Sağlık personellerine yönelik devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)  soruşturmasında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 kişiden 8'i kadın 17'si tutuklandı, 21 kişi hakkında da adli kontrol kararıyla serbest bırakılmaları kararı alındı.

Aksaray Cumhuriyet Savcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY 'ye yönelik soruşturma başlatıldı. 15 Temmuz girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla devam eden soruşturma kapsamında geçtiğimiz 30 Kasım günü Aksaray merkezli 7 ilde sağlık çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda aralarında doktor, hemşire ve ebelerin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i kadın 17'si tutuklandı, 21'i de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Edirne'de FETÖ Operasyonu: 6 Gözaltı

Edirne'de devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında eski Sağlık İl Müdürü H.G.'nin de bulunduğu ve örgütün sohbet ile etkinliklerine katıldıkları öne sürülen 5 'i kadın 6 şüpheli, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY kapsamında örgütün sohbetlerine ve etkinliklerine katıldığı öne sürülen eski Sağlık İl Müdürü H.G. ile öğretmen, ev kadını, iş güvenliği uzmanı olan şüpheliler A.A., F.A., G.T., V.O. ve mimar B.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.