ALES Soru ve Cevap Kitapçıkları Yayımlandı!! ALES Sonuçları Ne Zaman ;Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında önceki gün yapılan ALES sınavına ait sorulan sorular ve bu soruların cevap kitapçıkları yayımlandı. İşte son dakika ÖSYM duyurusu.

Yayınlanma:
ALES Soru ve Cevap Kitapçıkları Yayımlandı!! ALES Sonuçları Ne Zaman ;Açıklanacak?

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında önceki gün düzenlenen ALES sınavına ait soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

ÖSYM'den Yapılan Son Dakika Açıklaması Şu Şekilde;

"18 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30'da uygulanan 2016-ALES (Sonbahar Dönemi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 19 Aralık 2016 tarihinde saat 17:10'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2016-ALES (Sonbahar Dönemi) Soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

Sınav soru ve cevap kitapçıkları için "www.osym.gov.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yapılan açıklama sonrasında adaylar, önceki gün girdikleri sınava ait soruları ve cevap kitapçıklarından cevaplarını kontrol etti.

Önceki gün gerçekleşen sınavın ardından adaylar, sınavda sürenin yetmediği ve soruları çözmeyi yetiştiremediklerini anladı.

ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

18 Aralık günü gerçekleşen ALES sonbahar dönemi sınavına giren binlerce aday, sınavın tamamlanması ve sınav soru ve cevap kitapçıklarının yayımlanmasının ardından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Fakat ÖSYM'nin, sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. ÖSYM 8 Mayıs'ta gerçekleştirdiği ALES ilkbahar dönemi sınavının sonuçların 25 Mayıs'ta açıklamıştı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.