Ali Gaffar Okkan Kimdir ?

Ali Gaffar Okkan Diyarbakır'da 24.01.2001 yılında hain bir suikas sonucu şehit olan zamanın Diyarbakır Emniyet Müdürü'dür.Ali Gaffar Okkan Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelmiştir.30 Eylül 1970 tarihinde Polis...

Yayınlanma:
Ali Gaffar Okkan Kimdir ?

Ali Gaffar Okkan Diyarbakır'da 24.01.2001 yılında hain bir suikas sonucu şehit olan zamanın Diyarbakır Emniyet Müdürü'dür.

Ali Gaffar Okkan Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelmiştir.30 Eylül 1970 tarihinde Polis Kolejinden'nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi'nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

Sırasıyla Kars ve Eskişehir illerinde Emniyette görev aldıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne tayini çıkan Ali Gaffar Okkan burada çok başarılı işlere imza attı. Dönemin hizbullah yapılanmasına ağır darbe indirirken diğer yandan ise Diyarbakır'da ilk defa kadın polislerin dışarıya çıkmasını sağlayan adam olmuştu.

Ali Gaffar Okkan Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen bir isim olmasına rağmen 24.01.2001 tarihinde meçhul ve hain bir faili meçhul bir  suikaste kurban gitmiştir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.