Alkol ve Sigara Tiryakilerine Kötü Haber!! Alkol ve Sigaraya ÖTV Zammı Resmi Gazetede

Alkol ve sigara tiryakilerine kötü haber geldi. Bakanlar Kurulunda alınan karar sonrası sigara ve alkole ÖTV zxammı uygulandı. İşte uygulanan zam miktarları.

Yayınlanma:
Alkol ve Sigara Tiryakilerine Kötü Haber!! Alkol ve Sigaraya ÖTV Zammı Resmi Gazetede

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) bugünden itibaren geçerli olmak üzere, alkollü içeceklere maktu vergi yüzde 10, tütün ürünlerine ise yüzde 7 artış getirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylı Bakanlar Kurulu kararına göre, sigara, tütün ürünleri ve alkollü içeceklerden alınan maktu vergi artışı yeniden belirlendi. Maliye Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, düzenleme sonucu alkolde maktu vergi yüzde 10 arttı. Bunun da fiyatlara etkisinin, ortalama yüzde 3 veya yüzde 4 civarında olacağı belirtildi. Tütünde ise maktu vergiye 7 kuruş zam yapılırken, fiyatlara etkisinin ortalama yüzde 5 ya da yüzde 6 civarında olacağı bildirildi. Düzenleme sonucu, sigara paketlerinde ortalama artışın 50 kuruş olacağı belirtildi.

İşte Sigara ve Alkole Gelen Zam Miktarlarını Gösterir Liste

Alkol ve Sigaranın Yol Açtığı Sağlık Sorunları

Alkol ve sigara tüketen insanlarda genellikle görülen rahatsızlıklar, kalp ve damar hastalıkları, bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıkları ve KOAH, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte sigara içilmesi erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesine yol açar.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, resmi gazete ilanlarından, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.