Almanya yeni Savunma Bakanı mazbatasını aldı

Pistorius, bugün erken saatlerde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve selefi Christine Lambrecht ile Bellevue Sarayı’na giderek Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Savunma Bakanlığı görevine getirildiğine ilişkin atama belgesini aldı....

Yayınlanma:
Almanya yeni Savunma Bakanı mazbatasını aldı

Pistorius, bugün erken saatlerde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve selefi Christine Lambrecht ile Bellevue Sarayı’na giderek Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Savunma Bakanlığı görevine getirildiğine ilişkin atama belgesini aldı. Bakan Pistorius, bugün ayrıca görevinin ilk gününde Savunma Bakanlığında askeri törenle karşılanacak daha sonra ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelecek.

"Sakin kafaya ve güçlü bir yönetime ihtiyaç var"

Almanya başkanı Steinmeier; Gelecekteki tüm zorluklar ve yeni devrimler için sakin kafaya, güçlü yönetime, net bir dile ihtiyacımız var, dedi. Boris Pistorius'u yeni görevinden dolayı tebrik eden Almanya başkanı Steinmeier görevinden istifa eden Christine Lambrecht'e de verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti. Bellevue Sarayı’ndan ayrılan Pistorius, Federal Meclise geldi ve yemin ederek göreve başladı.

"Bize güvenmeli ve güvenecekler"

Basın toplantısında kendinden ve ülkesinden çok emin bir şekilde konuşan Almanya başkanı Steinmeier, “Avrupa'nın ortasında güçlü bir ülke olarak sadece kendimize yönelik değil başkalarına karşı da sorumluluğumuz var. Yalnız değiliz, ortaklarla ittifak içindeyiz. Bu ortaklar bize güvenmeli ve güvenecekler." sözlerini söyleyerek yalnız olmadığını belirtti.Eski Savunma Bakanı Lambrecht, 16 Ocak'ta Başbakan Scholz’a istifasınıu sunmuş, 17 Ocak'ta da Boris Pistorius'un yeni Savunma Bakanı olacağı kamuoyuna bildirilmişti.

Boris Pistorius kimdir?

Boris Pistorius 14 Mart 1960 yılında Almanya'nın Osnabrück kentinde dünyaya gelen Pistorius, 2013'ten beri Aşağı Saksonya eyalet hükümetinde İçişleri ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmaktadır. 17 Ocak Salı gününden itibaren Alman Federal Savunma Bakanı olarak göreve başlamıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.