Almanya'dan Son Dakika Açıklaması: "Verilen Karar Hukuka Uygun"

Son günlerde Almanya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik sıkıntı ile ilgili Almanya'dan açıklama geldi. İşte Almanya yetkilileri tarafından yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Almanya'dan Son Dakika Açıklaması: "Verilen Karar Hukuka Uygun"

Almanya ile Türkiye arasında son günlerde yaşanan gerilime Almanya cephesinden bir açıklama geldi. Almanya’dan Gaggenau Belediyesi tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı toplantının iptaline ilişkin yapılan ilk açıklamada belediyenin kararı savunuldu.

Berlin’de konuya ilişkin açıklama yapan Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, yerel makamlar tarafından verilen kararın “hukuka uygun olduğundan emin olduğunu” söyledi. Kararın Alman mahkemeleri tarafından denetlenebileceğine vurgu yapan Schäfer, iki ülke arasındaki anlaşmazlığın tırmanmasının kimseye faydası sağlamayacağını, basın üzerinden diyalog yürütülmesinin de doğru olmayacağını kaydetti. Schäfer, Welt muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasını ise, “Orada olanlar orantısız, uygunsuz ve hayal kırıklığı yaratmıştır” diyerek eleştirdi. Schäfer, Türk yetkililerin Almanya’da referandum nedeniyle yapacakları toplantıların, Yücel’in tutuklanmasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini de söyledi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, dünya haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.