Altın Fiyatları Düşmüyor (Cumhuriyet Altını, Çeyrek Altın Fiyatı El Yakıyor-13 Ekim 2017)

Piyasalardan alınan son verilere göre altın fiyatları, yüksek seyrini sürdürüyor. Peki gram altın ne kadar? Vize krizi sonrası yükselişe geçen altın fiyatlarında son durum nedir? Cumhuriyet Altını ne kadar? İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
Altın Fiyatları Düşmüyor (Cumhuriyet Altını, Çeyrek Altın Fiyatı El Yakıyor-13 Ekim 2017)

Son günlerde hareketli günler geçiren piyasalarda altın fiyatları da yukarı yöndeki seyrini sürdürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanmakta olan vize krizi sonrası döviz kurları bir anda fırlamıştı. Döviz kurundaki bu artış sonrası altın fiyatları da artışa geçti. Vize krizi öncesi 148 lira seviyesinden işlem gören gram altın, kriz sonrası 152 lira seviyesine kadar geldi ve bu seviyede sabit kaldı.

Merkez Bankası ABD ile Alakası Yok Dedi

Merkez Bankası tarafından, vize krizi sonrası döviz kurlarındaki artış ile ilgili şu açıklama yapılmıştı: "Jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici etki var yakından izliyoruz. Döviz likiditesi ile ilgili sıkıntı yok, döviz tevdiat hesapları en yüksek seviyede"

Ancak vize krizinin de döviz kurlarındaki artışa etki ettiği göz önündedir.

Altın Fiyatları

Kriz öncesinde 147-149 lira seviyesinde işlem gören gram altın, piyasalardan alınan son bilgilere göre 152 lira seviyesine kadar geldi. Çeyrek altın 243 liraya alınıp 249 liraya satılmakta olup, yarım altın 486 liraya alınıp 498 liraya satışa sunulmaktadır. Cumhuriyet altını ise 1007 liraya alınıp 1022 liraya satışa sunulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize Krizi Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Valiler Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez" dedi ve şu sözlerle konuşmasını sürdürdü:

"Dışişleri bakanımı aradım, 'Onların aldığı karar neyse, karar metni neyse aynını onlara iade edeceksiniz, aynı uygulamayı başlatacağız' dedim. Çünkü biz bir kabile devleti değiliz.

Sizden parayla silah istediğimizde 'Kongre' diyorsun ama terör örgütü üyelerine tırlarla ve bedava silah veriyorsun. Neden? Türkiye'yi güneyden kuşatmak için.

Bunlar bizi görmez sağır sanıyorlar, çünkü böyle alışmışlar. Ancak böyle bir Türkiye yok artık. Uluslararası rekabete uyacak bir Türkiye var.

Buradan bakanımıza da söylüyorum. Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız. Bunlar Türk milletine diz çöktürme planlarıdır."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.