Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Haftası!

Altın fiyatları düşüş sonrası hızlı yükselişe geçti! FED’in ihtiyaç sahiplerine yönelik farklı bir pencere açmasından sonra dolar ve euro’daki değişim rüzgarı altında da yaşandı!

Yayınlanma:
Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Haftası!

Altın piyasası son dönemde mercek altına alınan önemli konuların başında yer alıyor. Altındaki değer kaybediş bir süreye kadar devam ettikten sonra yeniden yükselişe geçti. Kısa süre içerisinde hızlı şekilde yükselişe geçen altın fiyatları, ABD’deki iflas eden bankaların altına yatırım yapmasına neden oldu. Şu günlerde altına olan ilgi hat safhalara çıkmaya devam ederken, altının yükselişini sürdürmesi de elinde altınları olan kişileri bir hayli mutlu etmeyi başarıyor.

Küresel enflasyon bankalarında mücadele içerisine girmesine neden oluyor. Bankaların faiz artırımına gidecek olduğunun bildirmesinden sonra altın fiyatlarında kısa süreli bir düşüş yaşanmıştı. Altının düşüşe uğramasıyla, ABD’deki bankaların iflasları yeniden toparlama sürecine girmesine neden oldu.

Gram Altında Primlenme Zamanı

Gram altın ons altınla paralel olacak şekilde yükselişe geçmeye başladı. Yükselişe geçen gram altın, yatırımcıları şaşırtmaya devam ediyor. Güne 1140 liradan başlayan gram altın, en düşük 1137 lira olarak en yüksek 1157 rakamlarına çıktı. Gramın şu sıralar güncel çıktığı rakamları 1148 seviyelerinde. Gram altının hala daha artış yönünde ilerlemesi beklenirken, elinde altınları olan kişilerde bu durumdan bir hayli mutlu.

Gram altın yanı sıra ons altına baktığımız zaman tekrardan istenen 1900 bandına kavuştu. Ons altınla ilgili olarak analistler, 1897-1900 dolarda direnç göstermeye devam edeceğini söyledi. Dolar döviz kurumunda yaşanan kaybın, altın piyasasına da etki etme durumu söz konusu. Doların küresel para birimleri karşısındaki değer kaybı doğal olarak gram altının da primlenmesine neden oldu.

Altın Ne Kadar Olur?

Altın piyasası, düşüş mü yoksa yükseliş mi yaşar en merak edilen konulardan biri. Fakat görünene göre altının düşmeye pek bir niyeti yok! Tam aksine altının yükselişe geçmeye devam edecek olduğunu söylemeliyiz. Altının hızla haftaya yükseliş yapması, gram altındaki yükselişin 0.69 artmasına neden oldu. Haftaya altının yükselişiyle gözümüzü açarken fiyatlarda artış yaşanmaya devam edeceği öngörülüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.