Altın ve Döviz Haftaya Düşüşle Başladı (Dolar Ne Kadar?)

Piyasalarda son durum nedir? Altın fiyatları düşüşe geçti mi? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Dolar düşüşe geçti mi? İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Altın ve Döviz Haftaya Düşüşle Başladı (Dolar Ne Kadar?)

Son dönemlerde sürekli olarak yükselişte olan, referandumdan evet sonucunun çıkması ile düşüşe geçen Türk Lirası, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur geçilmesi ve ikinci turuna merkez aday Emmanuel Macron'un kalması üzerine küresel piyasalarda değer kazanmaya başladı. Bu durum ile bilikte Euro karşısında sert düşen dolar, iç piyasada da 3.60 liranın altına kadar geriledi.

Fransa Cumhurbaşkanı seçimlerinde, genç aday Emmanuel Macron'un ikinci tura kalmasının, yeni bir Avrupa Birliği'nden çıkma olayı yaşanma olasılığını zayıflatınca euro, başta dolar olmak üzere tüm para birimleri karşısında yükselişe geçti.

Dolar 3.5980 lira seviyesine kadar kadar gerilerken, euro da 3.91 seviyesine kadar geldi. Dolar daha sonra 3.60 - 3.61 lira aralığına dönerken, euro da yine aynı seviyede hareket etmeye başladı.

Fransa'daki seçimlerin ilk turunda, Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen ikinci tura kaldı. Macron'un ikinci turda, seçimi almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Borsa İstanbul 100 endeksi de 94.423 seviyesinden haftaya başladı.

Altın Fiyatları

Kapalı çarşıda son dönemlerde gittikçe yükselen altın fiyatları da düşüşe geçti. Geçtiğimiz hafta 152 lira seviyesinden işlem gören altının gram fiyatı, bu haftaya 147 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Çeyrek altın 235 liraya alınıp 241 liraya satışa sunulurken, yarım altın 471 liraya alınıp 483 liraya satılmaktadır. Öte yandan Cumhuriyet altını ise 997 lira seviyesinden alınırken 1012 liradan satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı ise 1270 lira seviyesinden işlem görüyor.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.