Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

Amerikan Merkez Bankası 2-3 Mayıs taraihlerinde gerçekleşen toplantıları sonrasında beklenen faiz kararını açıkladı. İşte o karar.

Yayınlanma:
Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

Son dakika açıklaması Amerikan Merkez Bankasından geldi.

Amerikan Merkez Bankası Fed, 2-3 Mayıs tarihlerinde düzenlen toplantı sonucu faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, yüzde 0.75-1 aralığında tuttu.

Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv Sistemi (Fed), minimum faiz oranını 0,75, maksimum faiz oranını 1 oranında tutarak, değişikliğe gitmedi.

Federal Rezerv Sistemi mayıs toplantısı sonucunda, yıllık enflasyonun yüzde 2 hedefinde seyrettiğini belirtti ve 1. çeyrekte ABD ekonomisinde görülen 'büyüme yavaşlaması' durumunun, geçici olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Piyasalarda Son Durum

Fed'in bu kararına ise piyasaların olumsuz yönde bir tepki göstermemesi bekleniyor. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar 3.53 seviyesinde seyrini sürdürürken euro 3.85 lira seviyesinde sabitlendi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, yerel haberlerden, piyasa haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini sosyal ağlardan takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.