Anayasa Değişikliği 1. Maddesi Nedir , 1. Maddede Hangi Hüküm Değişecek?

Anayasa değişikliği için gidilecek referandum öncesi en çok aranan konulardan biri de anayasada yapılan değişiklik oldu. İşte anayasanın değişecek ilk maddesi ve yeni şekli.

Yayınlanma:
Anayasa Değişikliği 1. Maddesi Nedir , 1. Maddede Hangi Hüküm Değişecek?

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği için 16 Nisan günü yapılacak olan referandum öncesi, Türkiye genelinde birçok kişi, hangi oyu kullanacağını belirledi. Ancak henüz referandumda evet mi yoksa hayır mı diyeceğini belirleyememiş vatandaşlarda azımsanmayacak derecede fazla. Kararsız olanların yanı sıra evet veya hayır diyenlerin de internet üzerinde en çok araştırdığı konulardan biri de anayasanın değişecek olan maddeleri oldu.

Geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen, ardından da onaylanması için Cumhurbaşkanına gönderilen anayasa değişikliği teklifi, son olarak oylanmak üzere halka sunuluyor. Yapılması planlanan anayasa değişikliğinde 18 madde değişecek. Biz de 5haber.com ekibi olarak anayasa maddelerini sizler için tek tek ele aldık. İşte yeni anayasada değişecek 1. madde.

Değişecek olan ilk madde yargı yetkisi başlığı altında ele alındı. Yapılması planlanan değişiklikte, yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemeler tarafından kullanılacağına dair hüküm, "Bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değiştirilecek. Bu madde TBMM'de gerçekleşen oylamada 347 kabul, 132 ret oyu ile kabul edilmişti.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından 5haber'i takip ederek haberdar olabilirsiniz.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.