Anayasa Değişikliği 5. Maddenin İçeriği (TBMM Görev ve Yetkilerinin Değiştiği Madde)

Anayasa değişikliği ile değişecek olan 5. maddenin içeriği nedir? 5. madde ile neler değişecek? İşte 5. madde ile TBMM'nin değişecek görev ve yetkileri.

Yayınlanma:
Anayasa Değişikliği 5. Maddenin İçeriği (TBMM Görev ve Yetkilerinin Değiştiği Madde)

Referanduma giderken vatandaş, evet ya da hayır oyu vereceğini bilmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği teklifi için 16 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan referandum halk oylaması öncesi, ülke genelinde birçok vatandaş, sandık başında hangi oyu kullanacağını belirledi. Fakat henüz referandumda evet oyu mu yoksa hayır oyu mu kullanacağını belirlememiş vatandaşlarda azımsanmayacak derecede fazla. Anketlerde bu oranın yüzde 10'un üzerine olduğu belirlendi. Kararsız olanların yanı sıra evet veya hayır diyenlerin de internet üzerinde en en çok araştırdığı konulardan biri de anayasanın değişecek olan maddeleri oldu.

Geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşulan ve oylanan, ardından da onaylanması için Cumhurbaşkanına gönderilen anayasa değişikliği teklifi, son olarak oylanmak üzere halka sunuluyor. Yapılması planlanan anayasa değişikliğinde 18 madde değişecek. Biz de 5haber.com ekibi olarak anayasa maddelerini sizler için tek tek ele aldık. İşte yeni anayasada değişecek 5. maddenin içeriği:

Değişiklik teklifinin 5. maddesi ile Meclisin görev ve yetkilerinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikte, "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olarak sıralanıyor.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.