Anayasa Değişikliği 6. Madde İçeriği (6. Madde ile Neler Değişecek?)

Anayasa değişikliği teklifinde 6. madde ile neler değişecek? Değişiklik teklifinin 6. maddesi ile TBMM'de neler değişecek? İşte anayasa değişikliği teklifinin 6. maddesi.

Yayınlanma:
Anayasa Değişikliği 6. Madde İçeriği (6. Madde ile Neler Değişecek?)

Referanduma her geçen gün yaklaşırken vatandaşlar, neye evet ya da hayır oyu vereceğini bilmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği teklifi için 16 Nisan günü düzenlenecek olan referandum halk oylaması öncesi, ülke genelinde milyonlarca vatandaş, sandık başına henüz gitmeden hangi oyu kullanacağını belirledi. Fakat henüz referandumda evet oyu mu yoksa hayır oyu mu kullanacağını belirlememiş vatandaşlarda azımsanmayacak derecede fazla. Anketlerde bu oranın yüzde 10'un üzerine olduğu belirlendi. Kararsız olanların yanı sıra evet veya hayır diyenlerin de internet üzerinde en en çok araştırdığı konulardan biri de anayasanın değişecek olan maddeleri oldu.

Geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşulan ve oylanan, ardından da onaylanması için Cumhurbaşkanına gönderilen anayasa değişikliği teklifi, son olarak oylanmak üzere halka sunuluyor. Yapılması planlanan anayasa değişikliğinde 18 madde değişecek. Biz de 5haber.com ekibi olarak anayasa maddelerini sizler için tek tek ele aldık. İşte yeni anayasada değişecek 6. maddenin içeriği:

Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları ile ilgili maddesindeki değişiklik ile yasamanın belli bir konuda Meclis Araştırması yapması, Genel Görüşme açarak Genel Kurulda görüşmesi ve Milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanların cevaplaması istemiyle yazılı soru sorması tekrar düzenleniyor.

Buna göre, TBMM, Meclis Araştırması, Genel Görüşme, Meclis Soruşturması ve Yazılı Soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak. Gensoru, denetleme yetkisi kapsamından çıkarılacak.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.