Anayasa Değişikliği İkinci Tur Görüşmeleri Başlıyor (İkinci Turda Neler Olacak , Süreç Nasıl İşleyecek?)

Anayasa değişikliğinde TBMM'de ikinci tur görüşmeleri başlıyor. Peki ikinci tur görüşmeleri süreci nasıl işleyecek? Anayasa değişikliği ikinci turunda neler olacak? Anayasa değişikliği ikinci turda da kabul edilirse ne olacak? İşte sorunların cevapları ve ayrıntılı açıklama.

Yayınlanma:
Anayasa Değişikliği İkinci Tur Görüşmeleri Başlıyor (İkinci Turda Neler Olacak , Süreç Nasıl İşleyecek?)

Anayasa değişikliği ikinci tur görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bugün saat 14.00'da başlayacak. Peki ikinci görüşmenin konusu ne olacak? Anayasa değişikliği ikinci tur görüşmeleri neden gerekli? İşte Anayasa değişikliği ikinci tur görüşmelerinin önemi ve ikinci tur görüşmelerinde yapılacaklar.

Geçtiğimiz hafta boyunca devam eden ve sözlü atışmadan tartışmaya, hakaretlerden ithamlara ve kavgaya kadar birçok olayın gerçekleştiği anayasa ilk tur görüşmelerinde tüm maddeler görüşüldü ve maddeler üzerinde oylamalar yapıldı. Oylama sonuçlarına göre tüm maddelerin 330'dan fazla kabul oyu alması ile birlikte ikinci tur görüşmelerine geçilmesi kararı alındı. İlk tur görüşmelerinin tamamlanmasından en az 48 saat sonra başlaması gereken görüşmeler, bugün saat 14.00'da başlayacak.

İkinci Tur Neden Önemli

Anayasa görüşmeleri ikinci turu, anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi ve onaylanmak üzere Cumhurbaşkanına gönderilmesi için nihai belirleyici görüşmedir. İkinci tur görüşmelerinde maddelerin tamamının bir daha onaylanması durumunda bu taslak onaylanmak üzere Cumhurbaşkanına sunulacak.

İkinci Tur Görüşmelerinde Neler Olacak?

TBMM iç tüzüğünde yer alan maddeye göre anayasa görüşmelerinin ikinci turunda maddeler üzerinde herhangi bir tartışma veya görüşme yapılmayacak. Bu turda Milletvekilleri tarafından maddeler üzerinde değişiklik teklifleri sunulacak. Bu değişiklik önergelerinin kabulü halinde ise madde ele alınacak ve oylanacak.

Bu görüşmelerde de yeterli çoğunluk sağlanması durumunda teklif onaylanmak üzere Cumhurbaşkanına gönderilecek. Teklifin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sonrasında ise Resmi Gazetede yayımlanacak ve referandum süreci başlatılacak.

HDP tarafından yapılan açıklamada ise ikinci tur görüşmelerinde oy kullanılmayacağı belirtildi.

Oylama sonuçlarından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.