Anayasa Değişikliği Teklifi Bugün TBMM Genel Kuruluna Sunulacak

AK Parti tarafından MHP'ye sunulan yeni Anayasa taslağı bugün Meclis Genel Kuruluna sunulacak. Yeni Anayasanın içeriği de gün yüzüne çıkamaya başladı. İşte yeni Anayasa taslağının ayrıntıları.

Yayınlanma:
Anayasa Değişikliği Teklifi Bugün TBMM Genel Kuruluna Sunulacak

Son dakika haberi Ankara'dan geldi. AK Parti tarafından MHP'ye sunulan ve ardından meclise getirilecek olan Anayasa teklifinin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Yeni Anayasa'da taslağına göre Cumhurbaşkanı yürütme organının başı sayılacak ve Başbakanlık kalkacak. Habertürk'te yer alan habere göre, yeni Anayasa'da Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak. Tüm seçimlerin ise 2019 yılında yapılması ön görülüyor. Öte yandan hazırlanan yeni Anayasa taslağına göre Anayasa Mahkemesi üyesi sayısı 15' e indirilecek.

"İnşallah Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Bugün yanılmıyorsam hükümet yeni anayasayla ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacaklar. Temennim odur ki parlamentodan bu şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun" sözlerini söyledi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, TBMM haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.