"Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum"

"Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum" sözü üzerine kim ne dedi?Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Fildişi Sahili'ne gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili bir soruya "mahkemenin...

Yayınlanma:
"Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum"

"Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum" sözü üzerine kim ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Fildişi Sahili'ne gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili bir soruya "mahkemenin kararına uymuyorum, sessiz kalıyorum o kadar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında çok ağır eleştiriler yönelttiği Dündar ve Gül için "yaptıkları gazetecilik değil ajanlıktır" derken gazetecilerin sınırsız yetkilere sahip olmadıklarının da altını çizdi. Cevabın son bölümünde ise "ben şimdi yola çıkıyorum, bu süre içerisinde biraz daha ortalık karışabilir." dedi.

Cumhuriyet gazetesi, bu ifadeleri sürmanşete ve manşete aynı anda taşırken manşetten "bu mahkeme size de gerekecek" sözlerini kullandı. Orta sayfayı ise komple bu olaya ayıran gazetenin hukukçularla yaptığı röportajlar dikkat çekti.

Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen; "Anayasa mahkemesinin kararına direnmenin sözkonusu olmayacağı"na işaret etmesinin yanısıra "saygı duymuyorum" ifadesini ise kaygı verici olarak değerlendirdi.

GS Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ise Anayasa ve Anayasa Mahkemesi herkesin yetkilerini veren bir kurum olmasıyla beraber "saygı duymuyoruz dediğimiz zaman birileri de cumhurbaşkanının anayasal konumuna saygı duymaz. Çünkü cumhurbaşkanı da yetkilerini oradan alıyor" diye konuştu.

Anayasa Hukukçusu ve Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ise Anayasa Mahkemesinin önemine değindiği cevabında haberlerde yapılan bir hataya da dikkat çekerek "14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Anayasa Mahkemesinin kararını değerlendireceğine yönelik çıkan haberler hatalıdır. Alt mahkeme değerlendiremez, uygular" sözüyle cumhurbaşkanının kullandığı "mahkeme kararına direnilebilirdi" sözüne gönderme yaparken "Anayasa Mahkemesinin kararını irdeleyecek bir makam yok" sözleriyle kararın bağlayıcılığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Fildişi Sahili'ne giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Al Jazeera Türk'ün haberine göre Bir gazetecinin "sözleriniz büyük yankı uyandırdı" sözleri üzerine, "o zaman hedefine ulaşmıştır" cevabı dikkat çekti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.