Anaysa Değişikliği Teklifi 7. Maddesi (Yeni Anayasanın 7. Maddesi ile Yapılacak Değişiklik)

anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum öncesi en çok araştırılan konulardan biri de anayasa maddeleri oldu. İşte anayasa değişikliği teklifinin 7. maddesi.

Yayınlanma:
Anaysa Değişikliği Teklifi 7. Maddesi (Yeni Anayasanın 7. Maddesi ile Yapılacak Değişiklik)

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum her geçen gün yaklaşırken vatandaşlar, neye evet ya da hayır oyu vereceğini bilmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği teklifi için 16 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan referandum öncesi, ülke genelinde milyonlarca vatandaş, sandık başına henüz gitmeden hangi oyu kullanacağını belirledi. Fakat henüz referandumda evet oyu mu yoksa hayır oyu mu kullanacağını belirlememiş vatandaşlarda azımsanmayacak derecede çok olduğu ortaya çıktı. Anketlerde bu oranın yüzde 10'un üzerine olduğu belirlendi. Kararsız olanların yanı sıra evet veya hayır diyenlerin de internet üzerinde en en çok araştırdığı konulardan biri de anayasanın değişecek olan maddeleri oldu.

Geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşulan ve oylaması yapılan, ardından da onaylanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen anayasa değişikliği teklifi, Resmi Gazete'de yayımlan ve son olarak oylanmak üzere halka sunuluyor. Yapılması planlanan anayasa değişikliğinde 18 madde değişecek. Biz de 5haber.com ekibi olarak anayasa maddelerini sizler için tek tek ele aldık. İşte yeni anayasada değişecek 7. maddenin içeriği:

Değişen bu madde ile cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişiğinin kesilmesine yönelik düzenleme kalkıyor. Böylelikle doğrudan halk tarafından seçilen ve siyasal bir kişilik olan cumhurbaşkanının, partisiyle ilişkisinin kesilmesine dair hükmü yürürlükten kaldıran ilga normunun, halk oylamasında kabulü akabinde yürürlüğe girmesi anında bir siyasi partiyle ilişki kurması mümkün hale gelecek.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.