Android Kullanıcıları Mutlaka Dikkat Etsin! Telefonlarınızı Ele Geçirebilirler!

Siber güvenlik uzmanları, verileri çalabilen, kişisel bilgileri ifşa edebilen ve bu bilgileri finansal işlemler yapmak için kullanabilen yeni bir Android casus yazılımı hakkında uyarılıyor. Raporlara göre kısa süre önce bulunan...

Yayınlanma:
Android Kullanıcıları Mutlaka Dikkat Etsin! Telefonlarınızı Ele Geçirebilirler!

Siber güvenlik uzmanları, verileri çalabilen, kişisel bilgileri ifşa edebilen ve bu bilgileri finansal işlemler yapmak için kullanabilen yeni bir Android casus yazılımı hakkında uyarılıyor. Raporlara göre kısa süre önce bulunan bu uygulama, Android kullanıcılarını ciddi risk altına sokuyor. Duyuruya göre, bu programın etkilenen kullanıcıları arasında Türkiye'den bireyler de var.

Hook Trojan, Android Kullanıcılarını Tehdit Ediyor

Hook adlı kötü amaçlı yazılım, güvenlik şirketi ThreatFabric'teki uzmanlar tarafından bulundu. Diğerlerine göre, Hook temelde bir bankacılık sektörü kötü amaçlı yazılımıdır. Yazılım açısından Hook, bir başka iyi bilinen truva atına, Ermac'a oldukça benziyor. Trojan, WebSocket iletişim yeteneklerine sahiptir ve mobil cihazları kontrol etmek için VNC'den yararlanır. Hook'un, iletişim akışını da şifrelemek için sabit kodlu AES-256-CBC anahtarını kullandığı iddia ediliyor. Akıllı araçlarda, yakın zamanda bulunan casus yazılımlar çeşitli görevleri yerine getirebilir.

Android bir telefonun kontrolünü ele geçirdiğinde, ekranı kaydırmak, ekran görüntüsü almak, seçenekleri belirlemek ve uzun basmak gibi şeyler yapabilir. Araştırmacılar ayrıca virüsün bir Dosya Yöneticisi programı olarak kullanılmasına karşı uyarıda bulunuyor. Bu program ile kötü niyetli kişilerin her kullanıcının dosyasından bir liste oluşturup bulduklarını ortaya çıkarabilecekleri iddia ediliyor. Uzmanlar, bu programın birkaç farklı ülkedeki cihazları tehlikeye attığını iddia ediyor. Listede Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, İspanya, Polonya, Portekiz, İtalya, Fransa, Kanada ve Avustralya yer alıyor.

Uygulamanın tam olarak çalışabilmesi ve kullanıcı verilerine erişebilmesi için gerekli izinleri alması gerekmektedir. Sonuç olarak kullanıcılara erişim haklarını doğrulamalarını ve indirdikleri programlara dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz.

Yaklaşan IndOS İşletim Sistemi, iOS ve Android'e Rakip Olacak

Hindistan'ın IndOS adlı kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Business Standard'ın özel haberine göre Güney Asya ülkesi bu hamle ile Apple ve Google'ın işletim sistemlerine alternatif sunmayı hedefliyor. IndOS'un geliştirilmesinden Hindistan hükümeti, start-up'lar ve akademisyenler sorumlu. Üst düzey hükümet kaynakları projenin amacını Android ve iOS işletim sistemiyle rekabet etmek olarak açıklıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.