Ankara Adliyesinde Flaş Değişiklik: FETÖ ve KPSS Savcıları Değişti

Ankara Adliyesinde beklenen görev değişimi oldu. Ocak ayında yayımlanan HSYK kararnamesi ile yeni görevlerine atanan kişiler, bugün yayımlanan duyuru ile görevlerine başladı. İşte yayımlanan duyurunun detayları.

Yayınlanma:
Ankara Adliyesinde Flaş Değişiklik: FETÖ ve KPSS Savcıları Değişti

Son dakika haberi Ankara'dan geldi.

Alınan son dakika bilgilerine göre atama kararlarının geçtiğimiz ay yapılmasının ardından beklenen görev değişimi gerçekleşti. Yüksel Kocaman'ın Başsavcı olarak atanmasının ardından, beklenen görev değişimi duyurusu, adliyenin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Açıklanan duyuruya göre FETÖ soruşturmalarını yürütmekte olan ekibin başındaki Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen ile aynı büroda görev yapmakta olan KPSS soruşturmalarının savcısı Yücel Erkman'ın yerlerinin değiştirilmesi dikkat çekti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yayımlanan kararname ile geçtiğimiz Ocak ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Yüksel Kocaman'ın ardından Ankara Adliyesi'nde yeni görev değişiklikleri duyuruldu. Birçok savcının yeri değişirken Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nun başına getirildi. Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Mehmet Odabaşı da İşçimen'in koltuğuna oturdu.

KPSS Savcısı Zamanaşımı Bürosuna Gitti

KPSS yolsuzluklarına yönelik yaptığı soruşturmalarla tanınan ve bugüne kadar sınav yolsuzluklarıyla ilgili 10 ayrı dava açılmasını sağlayan savcı Yücel Erkman da Zamanaşımı Bürosu'nda görevlendirildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.