Ankara Polisine Terör Tazminatı Zammı Geldi (Polis Maaşlarına Zam)

Ankara'da polislere ödenen terör tazminatında yükselişe gidildi. Ankara polisine ödenen terör tazminatı, terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle arttırıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Ankara Polisine Terör Tazminatı Zammı Geldi (Polis Maaşlarına Zam)

Terör tehlikesi olan İl ve İlçelerde görev yapan polislere, bulunduğu İl'in tehlike durumuna göre maaşına ek olarak terör yüzdesi verilmektedir.

Tüm polislere verilen bu terör tazminatı, polisin çalıştığı İl'de terör olayların ne sıklıkla cereyan ettiğine bağlı olarak artış veya azalış göstermektedir. Doğu illerinde bu yüzde, terör olaylarının sık görülmesi ve çatışmaların yaşanması sebebiyle yüksek iken, batı illerinde bu oran, terör olaylarının daha az yaşanması nedeniyle biraz daha azdır.

5haber olarak aldığımız son bilgilere göre, Ankara'da son dönemlerde terör olaylarının sık cereyan etmesi ve polis ekiplerinin sürekli olarak istim üzeri durması nedeniyle terör yüzdesi konusuna el atıldı. Yapılan yeni düzenleme ile Ankara Emniyet personellerinin maaşlarına eklenen terör yüzdesine zam yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde çatışmaların en yoğun şekilde yaşandığı illerin başında gelen Ankara, hem terör örgütü FETÖ, hem de PKK ile DEAŞ başta olmak üzere birçok terör örgütünün hedefi haline gelmiş durumda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Ankara'da onlarca terör eyleminin henüz hazırlık aşamasında iken polisin sıkı takibi ile bertaraf edilmiş ve halkın güvenliği sağlanmıştı.

Bu nedenlerden dolayı Ankara polisine ödenen terör yüzdesinin arttırılması kararı alındı. Terör yüzdelerinin hangi ayın maaşları ile hesaba yatacağı belli değilken, düzenle ile gelen maaş zammının polis maaşlarına kısa süre içinde eklenmesi bekleniyor.

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.