Ankara Valiliğinden Flaş karar! 19 Mayıs'tan itibaren polisler 12-12 çalışacak

Ankara Valiliği flaş bir karara imza attı. Alınan son dakika bilgilerine göre Valilik, Ankara genelinde çalışan emniyet personellerinin 19 Mayıs tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar 12-12 çalışması kararı alındı. İşte o karar ve detaylar.

Yayınlanma:
Ankara Valiliğinden Flaş karar! 19 Mayıs'tan itibaren polisler 12-12 çalışacak

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde başta polisler olmak üzere tüm kamu çalışanları için yoğun çalışma günleri başladı. Terör örgütü FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturmaların yoğun bir şekilde devam etmesi ile özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı personelleri yoğun bir mesai saatleri ile ter döktü.

Ankara Valiliği ise aldığı bir kararla zaten yoğun şekilde çalışan emniyet personellerinin 12-12 diye tabir edilen yarım gün çalış yarım gün izin sistemine geçirdi. Ankara Valiliği tarafından alınan karar ile 19 Mayıs tarihinden itibaren tüm emniyet mensubu polislerin 12-12 çalışma saatleri ile görevlerine devam edecekleri belirtildi. Konu ile ilgili emniyet ve valilik kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Valiliğin aldığı karar şu ifadelere yer verildi: "19.05.2017 Cuma Saat 08.00 dan ikinci bir emre kadar Ankara Merkez ve Dış İlçe Müdürlükleri Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin valilik oluru ile 12-12 çalışma esasına göre Çalışması uygun görülmüştür."

Darbe Girişimi Sonrası Zaten 12-12 Çalışan Polisler Bu Şekilde Devam mı Edecek?

15 Temmuz'dan bu yana 12-12 çalışan polislerin alınan bu kararla bu çalışmaları resmi karara bağlandı. Ancak İş Kanununa göre haftada 45 saat çalışması gereken polisler, bu uygulama ile mesai ücreti almadan en az 60 saat çalışmış olacaklar. Alınan bu kararın personel eksikliğinden dolayı alındığı düşünülüyor. Ancak bu sorunun kısa süre içinde çözülmesi gerekiyor.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.