Antalya ve İzmir'de ByLock Operasyonu: 40 Memur Gözaltında 8 Memur Tutuklandı

Antalya ve İzmir'de devam eden FETÖ soruşturmasında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 8 memur tutuklanırken, 40 memur ada gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Antalya ve İzmir'de ByLock Operasyonu: 40 Memur Gözaltında 8 Memur Tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında Antalya'da başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, il merkezi ve ilçelerde önceden belirlenen çok sayıda adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı bir şekilde operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 40 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda flash bellek, hard disk, çeşitli doküman, dijital materyaller de ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarla gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ'nün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ve örgütün talimatları doğrultusunda Bank Asya'dan finans desteği sağlayan esnaftan 'himmet' adı altında para topladığı ve propaganda yaptıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler, sağlık kontrolü sonrasında sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İzmir'de FETÖ Operasyonunda 8 Adliye Çalışanı Tutuklandı

İzmir'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında hakkında örgüt üyeliği olan 8 zabıt katibi, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 11 adliye çalışanına yönelik, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir hafta önce sabah erken saatte, eş zamanlı olarak bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Polis, şüpheli olan adliye çalışanlarını adliyeye getirip, çalıştıkları bilgisayarları kopyaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının, örgüte eleman yetiştirme ve kazandırma çalışması yaptıkları, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 adliye çalışanı, dün görev yaptıkları adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından 8 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 8 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

5haber.com  | Antalya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.