AÖL Sınavları 7-8 Ocak'ta 3 Oturum Şeklinde Yapılacak (Sınav Kaçta Başlayacak , Kaç Saat Sürecek?)

AÖL Birinci dönem sınavları için geri sayım başladı. Sınavlar 7-8 Ocak tarihlerin yapılacak. Peki sınavlar saat kaçta başlayacak. Oturumlar hangi gün ve saatte başlayacak? İşte detaylar ve sınav öncesi son uyarılar.

Yayınlanma:
AÖL Sınavları 7-8 Ocak'ta 3 Oturum Şeklinde Yapılacak (Sınav Kaçta Başlayacak , Kaç Saat Sürecek?)

Açıköğretim Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencileri için 2016-2017 yılı ilk dönem sınavları 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacaktır. Peki sınav kaç oturum şeklinde yapılacak? Sınavlar saat kaçta başlayacak? İşte 7-8 Ocak Tarihlerinde gerçekleşecek olan AÖL sınavlarının oturum bilgileri.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve milyonlarca lise öğrencisinin katılı ile gerçekleşen AÖL sınavlarında 2016-2017 dönemi ilk sınavları 7 Ocak Cumartesi ve 8 Ocak Pazar günü düzenlenecek. Bu sınavlara ait sonuçlar ise 30 ocak tarihinde öğrencilere duyurulacak.

Açıköğretim Lisesi sınavlarına giren öğrencilere her bir testten çoktan seçmeli 20' şer soru yönlendirilmektedir. AÖL'de öğrencilerin not puanlama sistemleri ise 100' lük sistem üzerinden hesaplanır. Öğrencilerin 45 puan alarak başarılı sayılmaları için en az 9 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir.

Sınavlar 3 Oturumda Gerçekleşecek

AÖL sınavları 3 oturum şeklinde gerçekleşecek ve bu oturumların ikisi 7 Ocak Cumartesi, üçüncüsü ise 8 Ocak Pazar günü gerçekleşecek.

# 1. Oturum: 7 Ocak Cumartesi saat 09.30'da başlayacak.

# 2. Oturum: 7 Ocak Cumartesi saat 14.00'da yapılacak.

# 3. Oturum: 8 Ocak Pazar saat 09.30'da düzenlenecek.

Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı

AÖL sınavlarına girecek olan öğrenciler, sınav giriş belgelerini öğrenci panellerinde bulunan ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilecekler.

Son Uyarılar

Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır. Aksi halde sınav salonuna alınmanız mümkün olmayabilir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.