Apple dokunmatik ekranlı MacBook modelleri getirecek

ABD'li teknoloji devi Apple, bilgisayar portföyüne dokunmatik ekranlı seçenekler eklemek istiyor. Şirket, 2025 yılında piyasaya sürülecek olan bir MacBook Pro modelinde bu teknolojiyi karşımıza çıkarabilir. Windows işletim sistemli...

Yayınlanma:
Apple dokunmatik ekranlı MacBook modelleri getirecek

ABD'li teknoloji devi Apple, bilgisayar portföyüne dokunmatik ekranlı seçenekler eklemek istiyor. Şirket, 2025 yılında piyasaya sürülecek olan bir MacBook Pro modelinde bu teknolojiyi karşımıza çıkarabilir. Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarlar yıllar önce bu teknolojiye ulaşırken; Apple'dan geç de olsa bir hareket bekleniyor.

Apple'ın beklenen bu hamlesi, ekranın dokunma ve hareket girişini desteklemesi için geleneksel bir bilgisayar tasarımına bağlı kalmasını gerektirecek. Şirket, aracı iyileştirerek dokunmatik desteği Mac portföyündeki daha fazla modele de ulaştırabilir. iMac cihazlarından uygun fiyatlı MacBook Air modellerine kadar bu teknoloji ilerleyen yıllarda raflarda boy göstermeye başlayabilir.

İddialara göre Apple, dokunmatik ekran teknolojisi için şu sıralar yoğun bir efor sarf ediyor. Öte taraftan şirketin gelecek yıl sonundan itibaren kendi ekranlarını üst düzey Apple Watch cihazlarında kullanmaya başlayacağı belirtiliyor. Bununla birlikte şirket, kendi ekranlarını diğer modellerinde de kullanmayı amaçlıyor.

Apple, 2024 yılından itibaren kendi ekranlarını üretecek

Apple, 2024 yılından itibaren kendi ekranlarını üretecek

Ortaya çıkan son bilgilere göre Apple, 2024 yılından itibaren kendi ekranlarını üretmeye başlayacak. Apple'ın, kullandığı ekranların mevcut geliştiricileri olan rakipleri Samsung ve LG'ye daha az bağımlı hale getirmeyi planlıyor. Öte taraftan bu hareketle beraber şirket, sektörde önemli bir rakip haline gelecek.

Şirket, kendi geliştirdiği ekranlarla birlikte OLED panellerden micro LED panellere geçiş yapacak. Şirketin özel olarak geliştireceği ekranlar ilerleyen yıllarda Apple Watch akıllı saatlerde, iPhone akıllı telefonlarda ve Mac bilgisayarlarda karşımıza çıkacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.