Apple Glass rafa kaldırıldı! 2025'e ertelendi

Popüler teknoloji markası Apple, Apple Glass adını verdiği bir artırılmış gerçeklik (ARA) gözlüğü üzerinde çalışmalar yapıyor. 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanan Apple Glass lansmansı geciktirildi. Ürünün lansmanı...

Yayınlanma:
Apple Glass rafa kaldırıldı! 2025'e ertelendi

Popüler teknoloji markası Apple, Apple Glass adını verdiği bir artırılmış gerçeklik (ARA) gözlüğü üzerinde çalışmalar yapıyor. 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanan Apple Glass lansmansı geciktirildi. Ürünün lansmanı 2025 yılına ertelendi ve şu anda piyasaya çıkış tarihi resmi olarak değiştirildi. 

Teknoloji devi Apple, Ocak ayı başında yapılan haberlere göre Apple Reality Pro karma gerçeklik başlığını bahar aylarında lanse edecek. Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre, Apple Reality Pro karma gerçeklik başlığından sonra Apple Glass ürün lansmanı gerçekleşecekti, ancak Apple fiyatı daha uygun ve erişilebilir olan bir cihaza yatırım yapmaya karar verdi. Bu karar sonrasında ise şirketin AR gözlükleri rafa kaldırıldı. 

İddialara göre Apple Glass, Google Glass'a benzer bir artırılmış gerçeklik gözlüğü olacak. Kullanıcılar, gözlüğü taktığında gerçek dünyayı görmelerini engellemeden lensteki ek bilgileri görebilecek.

Mark Gurman, Apple'ın 'teknik zorluklar' nedeniyle ürünün duyurusunu geciktirdiğinden bahsetti. Böylece Apple, ürüne yaptığı yatırımı o kadar azalttı ki bazı çalışanlar ürünün artık piyasaya sürülmeyeceğine bile inanmaya başladı.

Apple Glass'ın fiyatları 3 bin doların üzerinde olabileceğinden dolayı şirket, daha basit bir modeli piyasaya sürmeyi planlıyor ve Gurman'ın ifadelerine göre kitle pazarını hedefliyor. Teknoloji sektöründeki fiyat artış rakamlarından etkilenerek az talep görebileceğini düşünen Apple, artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2025 yılına erteledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.