Apple GPT-3 ile Siri’yi Birleştiren Bir Asistan Oluşturmaya Başladı!

Bir programcı, OpenAI'den GPT-3'ü Apple'ın konuşma asistanı Siri ile birleştirdi. Yüklenen videoda GPT-3, soruları yanıtlamak ve diğer cihazları yönetmek için Siri kullanılarak gösterilebilir.

Yayınlanma:
Apple GPT-3 ile Siri’yi Birleştiren Bir Asistan Oluşturmaya Başladı!

OpenAI'den GPT-3 modeli ve Apple'ın Siri konuşma asistanı bir geliştirici tarafından birleştirildi. Mate Marschalko adlı bir geliştirici, geliştirdiği sistemin bir tanıtımını Reddit'te yayınladı ve gelecekteki dijital asistanların neye benzeyeceğine dair kısa bir zaman çizelgesi sergiledi.

GPT-3 ve Siri Birleştirildi

Aslında, ChatGPT sohbet robotu bizi OpenAI GPT-3 modeliyle tanıştırdı. Son derece etkili dil modeli GPT-3 ile birlikte dijital asistanların kullanımı da aynı derecede ilgi çekici görünüyor. GPT-3 ve Siri, konuşma kapasitesini ve yetenek havuzunu büyük ölçüde artırmak için Mate Marschalko adlı bir geliştirici tarafından birleştirildi. Mesela videoda adam "Bu videoyu iş yerinde karanlıkta çektiğimi şimdi hatırladım, bu konuda bir şeyler yapabilir misiniz sorusunayanıt olarak yapay zeka ışıkları açılıyor. Başka bir örnekte Marschalko, "daha iyi uyumama yardımcı olmak" için asistandan yatak odasının sıcaklığını 19 dereceye ayarlamasını istiyor.

aranilan-mukemmel-dijital-asistan-siri-ve-gpt-3-birlestirildi159557-0.jpg

Bir blog gönderisinde Marschalko, demosunun nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak açıklıyor. Görünüşe göre geliştirici Siri, Apple'ın Kısayollar uygulamasını kullanarak GPT-3 ve HomeKit özellikli akıllı ev aygıtlarını birbirine bağlıyor. Bu gerçekten ilgi çekici demo, AI ile entegre edilmiş sesli asistanların yeteneklerini gösteriyor. Marschalko'ya göre, API aracılığıyla GPT-3'e gönderilen her komutun istek başına maliyeti 0,014 USD'dir. Apple, Amazon, Microsoft ve Google gibi işletmeler bu teknolojiyi ürünlerine dahil ederse, sesli asistanlar bir devrim yaşayabilir.

Apple, İkinci Nesil HomePod'u Tanıttı

Akıllı ev ürünlerine yıllar önce giriş yapan Apple, birinci nesil HomePod ürünü ile dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı ancak cihazın yüksek fiyatı, satışları kötü etkilemişti ve ürünün iptal edilmesine sebep olmuştu. Bir süredir HomePod mini cihazları ile devam eden Apple, orijinal boyut HomePod’u geri getirme kararı aldı. İkinci nesil HomePod, tasarım açısıdan orijinal HomePod ile hemen hemen aynı. Gece yarısı siyahı ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan cihaz 4 inçlik yüksek gezinimli bir woofer, 5 adet tweeter ve 4 adet mikrofona sahip. HomePod mini’de kullanılan S5 çipi ise S7 ile değiştirilmiş. Dolby Atmos ve uzamsal ses teknolojilerini de destekleyen cihaz Siri ile entegre çalışıyor ve Matter standartını destekliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.