Apple M2 Max Testi Geçemedi! OpenCL Performans Testinde Mobil RTX 4070’in Bir Hayli Gerisinde Kaldı!

Performans testleri, Apple tarafından yeni ARM tabanlı M2 işlemci ailesi üyelerinin piyasaya sürülmesiyle gündeme geldi. Bir testte mobil RTX 4070, OpenCL testinde M2 Max'i geride bıraktı.

Yayınlanma:
Apple M2 Max Testi Geçemedi! OpenCL Performans Testinde Mobil RTX 4070’in Bir Hayli Gerisinde Kaldı!

Apple, geçtiğimiz aylarda temel M2 yonga seti ile MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro'yu piyasaya sürdükten sonra geçen hafta M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini piyasaya sürdü. Olağanüstü performans artışları sağlayacağı tahmin edilen yonga seti kıyaslama testleri, bazı ilgi çekici bulgular ortaya çıkardı.

Mobil RTX 4070'den Daha Yavaş

Apple'ın M2 Max işlemcisi ve mobil RTX 4070 ile ilgili ilginç detaylar yeni Geekbench 5 skorları ile ortaya çıkıyor. MacBook Pro, 38 grafik çekirdeği ve 64 GB toplam RAM'e sahip M2 Max CPU sayesinde OpenCL testinde 75139 puan aldı. Samsung markalı laptop, 14 çekirdekli Intel Core i9-13900HK işlemcisi, 32GB belleği ve RTX 4070 ekran kartı sayesinde aynı testte 102130 puan alıyor. Bu, GeForce RTX 4070'in OpenCL hesaplamalarını M2 Max'ten %35 daha hızlı çalıştırabildiğini gösterir.

Buna rağmen, Apple'ın M serisi yonga setleri, işlemci ve grafik tabanlı işlemler için daha az enerji tüketirken mükemmel performans sunar. Az enerjiyle harika performansıyla 22 saate yakın pil ömrü verdiği iddia edilen yeni MacBook Pro serisi oldukça başarılı bir ürün serisi olacak.

indir-6.webp

Google Resmen Apple’ı Taklit Ediyor

Kuba Wojciechowski, "Grogu" izleyicinin Google'ın Nest ekibi tarafından oluşturulduğunu iddia ediyor. Söylentilere göre izleyici, dahili bir hoparlöre sahip olmasının yanı sıra Bluetooth Low Energy ve ultra geniş bandı (UWB) destekleyecek. Fakat Google'ın Apple'ın AirTag deneyimini tam olarak kopyalayıp kopyalayamayacağı da belirsiz. Wojciechowski'ye göre Pixel 6 Pro ve Pixel 7 Pro ile birlikte gelen UWB modülleri, sizi çevredeki şeylere tam olarak yönlendirmelerini sağlıyor.

Google, her Android telefonun UWB ile gönderileceğini garanti edemese de Wojciechowski, Google'ın Fast Pair'i desteklemelerine yardımcı olmak için yonga seti üreticileriyle birlikte çalıştığını söylüyor. Kullanılabilirliğe gelince, Wojciechowski cihazın çıkışı ile ilgili tam bir takvim bulamadı, ancak bunun bu yıl I/O'da duyurulabileceğini belirtiyor. Google konum izleme rekabetinin çok gerisinde kaldığı için bu kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.