Apple M2 Serisinin Rakibi Qualcomm İşlemcisi Sonunda Ortaya Çıktı!

Donanım devi Qualcomm'un bir süredir en son mobil işlemcisini geliştirdiği biliniyor. Son iddialara göre Apple Silicon tabanlı M serisi ile rekabet edecekti. Son raporlara göre Qualcomm'un "Hamoa" yongaları "Snapdragon 8cx Gen 4" olarak...

Yayınlanma:
Apple M2 Serisinin Rakibi Qualcomm İşlemcisi Sonunda Ortaya Çıktı!

Donanım devi Qualcomm'un bir süredir en son mobil işlemcisini geliştirdiği biliniyor. Son iddialara göre Apple Silicon tabanlı M serisi ile rekabet edecekti. Son raporlara göre Qualcomm'un "Hamoa" yongaları "Snapdragon 8cx Gen 4" olarak pazarlanacak.

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen4 İçin Teknik Özellikler

Qualcomm'un Snapdragon 8cx serisi olduğu düşünülen "Hamoa" kod adlı son işlemcisinin bir sonraki yinelemesi, teknoloji camiasında çok sayıda söylentiye konu oluyor. Yeni işlemcinin sekizi performans ve dördü güç verimliliği için kullanılacak olan 12 çekirdeğe sahip olacağı bildiriliyor. Şirket, eski Apple mühendisleri tarafından başlatılan bir CPU üreticisi olan Nuvia'yı satın aldıktan sonra, özel çekirdekleri olan Qualcomm Orion yaratıldı. Snapdragon 8cx Gen4'te Orion çekirdeklerinin varlığı şu anda bilinmiyor.

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen4'ün dört çekirdekli, blok başına 12MB paylaşımlı L2 önbelleği ve 8MB L3 önbelleği diğer dikkate değer özelliklerdir. Ek olarak, bu çipin Snapdragon 8 Gen 2'de kullanılan Adreno 740 GPU'yu da içermesi bekleniyor. Snapdragon 8cx Gen 4, Windows dizüstü bilgisayarlar için üretilmiş olmasına rağmen, Apple'ın M serisi işlemcilerine rakip olarak görülüyor. Raporlara göre çipin performans çekirdekleri 3.40 GHz, güç çekirdekleri ise 2.50 GHz frekansında çalışıyor. Yeni mobil işlemcinin çıkış tarihi henüz bilinmiyor. Soru, Apple'ın M serisi işlemcileriyle gerçekten rekabet edip edemeyeceğidir.

Apple'a Yeni Suçlama Geldi

Teknoloji devi Apple, iPhone sahiplerinin verilerini toplamakla suçlanıyor. Şirkete yönelik New York’ta açılan dava, kullanıcıların App Store, Apple Music, Apple TV ve Stocks gibi belirli uygulamalardaki verilerinin izinsiz olarak toplandığını iddia ediyor. Apple davayı kaybederse iPhone sahiplerine 5 milyon dolar ceza ödeyebilir. ABD’de görülen dava, Apple için oldukça kritik bir güvenlik ihlali anlamına geliyor. Gerçek zamanlı bilgileri içeren veri toplamanın, kullanıcıların gizlilik haklarını ihlal ettiği belirtildi. Ayrıca Apple’ın kullanıcılarına sunduğu “kişisel verileri kontrol etme” politikasıyla da aykırı olduğu aktarıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.