Apple, Premier Lig yayın haklarını satın alabilir

Apple, İngiltere futbol ligi Premier Lig'in yayın haklarını satın alacağı ile ilgili bir iddia ortaya çıktı. Teknoloji şirketi Apple, akıllı telefon ve bilgisayar ürünleri ile tanınmış olsa da Apple TV, Apple Music ve...

Yayınlanma:
Apple, Premier Lig yayın haklarını satın alabilir

Apple, İngiltere futbol ligi Premier Lig'in yayın haklarını satın alacağı ile ilgili bir iddia ortaya çıktı. 

Teknoloji şirketi Apple, akıllı telefon ve bilgisayar ürünleri ile tanınmış olsa da Apple TV, Apple Music ve daha birçok kapsamda servis hizmeti de mevcut. Şirketin Apple TV dijital servis hizmetiyle ilgili sporseverleri ilgilendiren bir iddia atıldı. 

Ortaya çıkan iddialara göre Apple, İngiltere futbol ligi Premier Lig'in yayın haklarını satın almak istiyor. Şirket tarafından konuya ilişkin net bir açıklama henüz gelmedi, ancak Daily Mail gazetesi tarafından yapılan habere göre, şirket yayın haklarını satın almayı planlıyor. 

2022 yılında Apple, spor yayıncılığına resmi olarak bir giriş yapmıştı. Amerikan ulusal beysbol ligi Major League Baseball ile ulusal futbol ligi Major League Soccer için yayın hakları anlaşmasına varmıştı. Şirketin gerçekleştirdiği bu faaliyet kapsamındaki adımları, ortaya atılan iddiaların bir nevi gerçek olabileceğini gösteriyor.

Teknoloji şirketi Apple'ın bu yeni ortaya atılan iddialara ilişkin resmi bir açıklaması yok. İngiltere futbol kulüplerinin bakış açısına göre konuya dair çeşitli öngörülerde bulunuluyor. Lig yatırımları göz önüne alındığında, lig değerini artırmak için Apple'ın Premier Lig yayın haklarını satın alması yeni bir soluk getireceğinden olumlu olarak karşılanabilir şeklinde yorumlanıyor.    

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.