Apple Radikal Hamleler Yapıyor! Tam Tamına 10 Yıllık Olan iPhone 5S Modeline Güncelleme Geliyor!

Apple, bazı değişiklikleri içeren iOS 16.3 güncellemesini yayınladı. Ek olarak, işletme iOS 12.5'i tanıttı.

Yayınlanma:
Apple Radikal Hamleler Yapıyor! Tam Tamına 10 Yıllık Olan iPhone 5S Modeline Güncelleme Geliyor!

Apple, yazılım desteği sağlama başarısını sürdürüyor. iOS 16.3, son zamanlarda işletme tarafından mevcut iPhone modelleri için piyasaya sürüldü. iOS 12.5 ayrıca Cupertino merkezli işletme tarafından yayınlandı.

On Yaşında Olan iPhone 5s İçin Güncelleme

Apple, hala eski iPhone'larından memnun olan ve onları kullanan insanları hatırlamış görünüyor. Beklenmedik bir şekilde, iOS 12.5.7 güncellemesi iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 veya iPod touch (6. nesil) için herhangi bir yeni özellik içermiyor. Ancak bu güncelleme, iOS 16.3 ile yamalanan kritik güvenlik açıklarını kapatır. Apple'ın eski cihazlar için yaptığı tüm güncellemeler aşağıda listelenmiştir:

  • iOS 12.5.7
  • iOS 15.7.3
  • iPadOS 15.7.3
  • macOS Big Sur 11.7.3
  • macOS Monterey 12.6.3

2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5s, güvenlik açıklarını düzelten iOS 12.5.7 güncellemesini alan en erken akıllı telefon oldu. iPhone 5s, on yıl sonra iOS 7 ile çıkış yaptı. Öte yandan, en son iOS 16.3'ü çalıştıramayan bir cihaz kullanıyorsanız, Apple'ın eski cihazlar için yayınladığı iOS 12.5.7 ve iOS 15.7.3'ü yüklemenizi öneririz. Daha eski bir cihazda otomatik güncellemeleri etkinleştirdiyseniz ve bu cihaz bir kablosuz ağa bağlıysa, cihaz kendini güncelleyecektir. Güncellemeyi manuel olarak gerçekleştirmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'yi ziyaret edin.

5e7d8ece7152d82d90327cbf.webp

Katlanabilir Bir iPhone İçin Yeni Apple Patenti

Gelen bilgiler, şirket katlanabilir telefonlar konusunda sessiz olsa bile Apple'ın gelecek planlarını ortaya koyuyor. Apple'ın bu sorun üzerinde çalıştığını ve birçok katlanabilir telefon patentine sahip olduğunu daha önce belirtmiştik. Raporlara göre, ABD şirketi bir dizi katlanabilir iPhone prototipi geliştiriyor.

Apple'ın, ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi'ne (USPTO), çatlamaya karşı dayanıklı katlanabilir ekranı tanımlayan yeni bir patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Apple, söz konusu patentle, katlanabilir cihazların en büyük problemlerinden biri olan kırılganlık sorununu çözmek istiyor. US-20230011092-A1 numaralı patent; esnek bir alt tabaka, ince film transistör katmanı ve koruyucu bir katman dahil olmak üzere çeşitli katmanlardan oluşan bir ekran şemasını içeriyor. Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2024'te katlanabilir bir iPhone lansmanı için daha önce yaptığı tahminini revize etti. Artık Kuo, böyle bir cihazla karşılaşacağımız en erken tarihin 2025 olacağını düşünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.