Apple’dan Hayat Kurtarıcı Özelliklere Sahip Cihazları Hakkında Açıklama Geldi…

Bir sene öncesinde tanıtılan Apple Watch ve iPhone modellerinde kullanılmaya başlayan kaza algılama teknolojisi hakkında Apple tarafından bir açıklama yapıldı. Bu teknolojinin acil çağrıl merkezleri için sorun haline gelmesi nedeniyle bu açıklama yapıldı.

Yayınlanma:
Apple’dan Hayat Kurtarıcı Özelliklere Sahip Cihazları Hakkında Açıklama Geldi…

Trafik kazası algılama özelliğinin iPhone 14 modellerinde yanlış ihbarlar yaptığına yönelik söylentiler nedeniyle Apple tarafından bu konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Apple Trafik Kazası Algılama Özelliği Hakkında Konuştu

Apple çıkan söylentilerin ardından trafik kazası algılama özelliği hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kaza algılama özelliğinin yanlış ihbarlar vermemesi için Optimize edildiği açıklandı. Bu durum ile alakalı New York Times gazetesi Colorado bölgesinde yer alan kayak merkezindeki bir ambulans görevlisine ve polis memuruna dayandırdığı bilgilere göre 911 ihbar hattına gelen yanlış çağrılarla ilgili raporları yayınladı.

Görüşme yapılan polis memuru ve ambulans görevlisinin verdiği bilgiler doğrultusunda 9 günlük süreç boyunca 185 tane yanlış çağrı geldiği belirtildi. 13 Ocak ve 22 Ocak tarihleri arasında yapılan incelemede yaklaşık 200 adet yanlış çağrı gelmesi nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşandığı belirtildi. Sınırlı kaynağa sahip olunması nedeniyle Bu durumun çalışma düzenini olumsuz etkilediği de belirtildi.

Bu konu ile ilgili yayınlanan rapor incelendiğinde iPhone ve Apple Watch modellerinde bulunan trafik kazası algılama özelliği için kayak merkezinde takla atan kayakçıların her takla attığında araçla trafik kazasına karışmış gibi algılayarak kaza sinyali gönderdiği belirtildi. Böyle bir durumda kullanıcıların iPhone ya da Apple Watch cihazlarına 20 saniye süresince ulaşamamaları söz konusu olduğunda otomatik olarak acil servisin aranarak bildirim gönderildiği belirtiliyor. Ortaya çıkan bu durum nedeniyle hazırlanan raporu incelediklerini belirten Apple yetkilileri bu konuda yaşanan kargaşanın önüne geçilmek için adımlar atıldığını belirtiyor. Yaşanan bu durumun daha fazla olumsuz sonuçları yol açmaması adına Apple trafik kazası algılama özelliği ile ilgili bir optimize çalışması yapıldığı da duyuruldu. Apple tarafından duyurulan optimizasyon işleminin ardından iPhone ve Apple Watch cihazlarının kaza bildirimi göndermesi konusundaki yanlış bildirimlerin azaltılması ve sona erdirilmesi umuluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.