Apple'dan katlanabilir iPhone için patent başvurusu!

Teknoloji devi Apple, iPhone telefonlarıyla dünya çapında mobil cihaz satışlarındaki iddiasını sürdürüyor. Tüm bu popülerliğin yanında şirket yeni bir tasarıma yelken açmak istiyor. 2022 yılına damga vuran katlanabilir akıllı...

Yayınlanma:
Apple'dan katlanabilir iPhone için patent başvurusu!

Teknoloji devi Apple, iPhone telefonlarıyla dünya çapında mobil cihaz satışlarındaki iddiasını sürdürüyor. Tüm bu popülerliğin yanında şirket yeni bir tasarıma yelken açmak istiyor. 2022 yılına damga vuran katlanabilir akıllı telefon tasarımı şirketin aklını çelmiş olarak görünüyor. Bu da, yeni bir patent başvurusuyla anlaşılıyor. 

Cupertinolu teknoloji devi Apple, katlanabilir akıllı telefona pazarına giriş yapmayı hedefledi. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (UPSTO), internet sitesinde Apple'dan katlanabilir cihaz ekranlarını korumak için özel bir kaplamayı açıklayan bir başvuru yayınladı.

Şirketin aldığı bu ekran kaplamasında, katlanabilir akıllı telefon veya tabletin ekranında herhangi bir pürüz söz konusu değil. Piyasadaki katlanır telefonlarda görülen en göz alıcı problemin ekranda bir kırışıklık yarattığını biliyoruz. Ancak Apple, bu sorunu iyileştirerek bir ekran kaplaması çalışmalarını başlattı.

Katlanır mobil cihazın kıvrıldığı anda kıvrılan tarafında bazı çatlaklar ve çizikler söz konusu olabiliyor, ancak Apple yeni çatlakların oluşumunu engelleyecek özellikte bir ekran patenti başvurusunda bulundu. Bu 150 μm‘den daha az kalınlığında şeffaf bir taban substratı ve 1 ila 200 μm kalınlığında sert bir kaplama olacak. Sert kaplama, yüksek gerilme mukavemetine sahip olacak ve çökmeden önce yüksek gerilime dayanacak şekilde tasarlanabilir. Bu sayede kaplama, çizilmelere karşı yüksek dirençli olacak. 

Samsung ve Oppo gibi popüler akıllı telefon markalarının katlanabilir özellikteki cihazları kullanıcılar tarafından oldukça beğeni toplamıştı. Apple da bu seçenekle kullanıcı karşısına çıkmak istiyor olabilir. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.