Apple'ın En Büyük Fiyaskosu: Bandai Pippin

Oyun konsolları, 1990’lı yıllarda geliştirilmeye başlandığında, birçok şirket bu alanda denemeler yapmıştı. Apple da bu dönemde önemli denemeler yapmış, ancak sonuç fiyasko olmuştur. Sony ve Nintendo gibi şirketler başarıya...

Yayınlanma:
Apple'ın En Büyük Fiyaskosu: Bandai Pippin

Oyun konsolları, 1990’lı yıllarda geliştirilmeye başlandığında, birçok şirket bu alanda denemeler yapmıştı. Apple da bu dönemde önemli denemeler yapmış, ancak sonuç fiyasko olmuştur. Sony ve Nintendo gibi şirketler başarıya ulaşırken, Apple ise tarihteki en ciddi hüsranlarından birini yaşamıştı.

Günümüzün başarılı ve büyük şirketlerinin geçmişlerine baktığınızda, bir dizi başarısız denemeler ve fiyaskolar olduğunu görürsünüz. Apple da bunlardan biridir. 1996 yılında oyun dünyasına girme girişiminde bulunan ve oyun konsolu geliştiren şirket, aradığını bulamamıştı.

1990’larda oyun konsolu alanında büyük bir yarış yaşandı. Bu dönemde ortaya çıkan en önemli marka, hiç şüphesiz Playstation oldu. Bu dönemde, Microsoft’tan dahi daha önce girişimler yapan Apple ise tam bir hayal kırıklığına uğradı.

Steve Jobs’ın Yokluğunda Verilen Hatalı Kararlar Fiyaskoya Dönüştü

Apple’ın kurucusu olan Steve Jobs, bilgisayar üretimine dair başarısız sonuçlar alınca, kendi şirketinden kovuldu. Jobs’ın yerine ise Michael Spindler geçti.

Spindler şirketin başına geçtiğinde Apple, bilgisayar alanında önemli bir markaydı ve son derece güçlüydü. Fakat tek sorun Ar-Ge çalışmalarına giden yüksek paralar ve bunların bir türlü geri dönecek sonuçlara ulaşamamasıydı.

apple bandai pippin

Finansal baskıların sonucunda Apple, yazılımlarını üçüncü parti cihazlarda kullanmaya karar verdi. Bunun sonucunda Bandai şirketiyle oyun konsolu alanında anlaşma yapıldı. Projeyi Apple finanse edecek, pazarlama ve üretimi ise Japon şirket yapacaktı.

Yarım milyonluk bir satış hedefiyle piyasaya sürülen cihaz, sadece 42 bin adet sattı ve tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.