Araç Almak İsteyenler Dikkat Etsin! Talep Artarsa Liste Fiyatı Bir Hayli Değişiyor!

2023 yılına girilirken araçların liste fiyatları da dalgalanmaya başladı. Bazı markalar sembolik fiyat artışları yaparken, vergi bantları değişen ve 40 bin liraya yaklaşan modellerde artışlar oldu. Ayrıca, bazı modeller bayiler tarafından sunulmamaktadır. Sonuç olarak, aralarındaki mesafe daha da büyüyor. Öte yandan, işler çok farklı. Fiyat artışları maksimum %35'e ulaştı.

Yayınlanma:
Araç Almak İsteyenler Dikkat Etsin! Talep Artarsa Liste Fiyatı Bir Hayli Değişiyor!

Otomobil endüstrisi, bir çip krizi, artan nakliye ve hammadde maliyetleri ve araba mevcudiyeti ile ilgili sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Bunun üzerine otomobil almak isteyen vatandaşlar, bayilere akın etti. Ancak bazı markalar fiyat listelerini güncelledi. Otomobil bayileri, ÖTV'nin matrah ayarlaması sonucunda pazarın değiştiğini ve talebin son derece yüksek seviyelere ulaştığını iddia ediyor.

Sıfır Araç Bulmak Artık Oldukça Zor

Ayrıca pandemi nedeniyle galerilerde normalden daha yüksek fiyatlara satılırken artık bayilerde sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

200 Bin Liralık Büyük Fark Var

114 kilometrelik sıfır otomobil şu anda 1 milyon 200 bin liradan satışa sunulurken, 2022 Kasım'ında bayiden alınan otomobil 1 milyon liraya satılıyor. Salgının getirdiği çip krizi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, bayilerin sıfır araba satmasını zorlaştırdı. Bayiler hala sınırlı sayıda araç alıyor, ancak satışları destekleyecek kadar değil. Bayi satış müdürü Pınar Bingöl, "Çok olmasa da gelmeye devam ediyorlar. Talep çok olduğu için yetiştirmek zor" diyerek Bayilerden yeni araç temin etmenin müşteriler için ne kadar zor olduğuna değindi. Bingöl, galerilerin bu durumu fırsat bilerek 600 bin lira liste fiyatıyla otomobili satışa sunduğunu söyleyerek devam etti.

arac-alacaklar-dikkat-talep-arttikca-liste-fiyati-degisiyor-a1ce912720f5188f3571d1a8eb8846a6.jpg

İkinci El Araçlara Olan Talep Arttıkça Fiyatlar da Artıyor

İkinci el otomobil piyasasındaki fiyat artışı devam ediyor. Yaklaşık bir aydır yaşanan artış yüzde 35’lere gelmiş durumda. Oto galericiler, talebin devam ettiğini fakat ikinci el araç tedariki yapamadıklarını söyledi. İkinci el otomobil piyasasındaki talep artışı fiyatı tetikliyor. Oto galericiler, son bir aydır ikinci el otomobillerde yaklaşık yüzde 35 fiyat artışın olduğunu belirtti. Toplu araç satın aldıkları yerlerden araç tedariki problemi yaşadıklarını belirten esnaf, piyasanın kitlenmiş durumda olduğunu söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.