Araç Sahiplerine Önemli Uyarı: 3 Temmuz'dan İtibaren O Plakalar Ağır Kusurlu Sayılacak

Ulaştırma Bakanlığından bir son dakika uyarısı geldi. Gelen uyarıya göre 3 Temmuz tarihinden itibaren aşağıda yer alan kusurlara sahip olan plakalar ağır kusur sınıfına girecek. İşte Değiştirilmesi zorunlu o plakalar.

Yayınlanma:
Araç Sahiplerine Önemli Uyarı: 3 Temmuz'dan İtibaren O Plakalar Ağır Kusurlu Sayılacak

Plakalar için yeni dönem başlıyor. Hızlı Geçiş Sisteminde yanlış ceza yazdırılmasına neden olan standart dışı plakalar yarından itibaren ağır kusur sınıfında değerlendirilecek. Ağır Kusur sınıfında değerlendirilecek olan bu plakaları taşıyan araçlar muayeneden geçmeyecek.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yenilenen kusur tablosu, 3 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yürürlüğe girecek yenilenmiş tablo ile daha önceleri HGS'de yanlış ceza verilmesine yol açan, standart dışı plakalarda rakamlar arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması "ağır kusur" kapsamına alınacak ve bunlara yönelik yaptırımları gelecek.

Nasıl Olmalı?

Düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu'nda belirtildiği gibi 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olması gerekecek. Bunun dışında plaka taşıyan araçlar, TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesinden geçemeyecek.

Değişimler Nerede Yapılacak?

Bu standart dışı plakaların basım ve dağıtımı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ile bağlı odalarınca gerçekleştirilecek.

Plaka Kaç Liraya Değiştirilecek?

Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan uyarı açıklamasında, merdiven altı yerlerde basılan plakaların standart dışı olduğu, terör, gasp, soygun gibi kötü işlerde de kullanıldığı belirterek bunları dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını kaydetti.

Değişim Nasıl Olacak?

Standart dışı plakalarını değiştirecek araç sahipleri, söz konusu plakaların değişimi için öncelikle trafik şube müdürlüklerinden alacakları formu dolduracak, ardından il ve ilçelerdeki TŞOF ile kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında değiştirebilecek.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.