Artık Kiracılarda Bina Taramaları İçin Başvuru Yapabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı son açıklamada artık kiracılarında depreme karşı bina taraması için başvuru yapabileceğini ifade etti. Bina hasar tespiti sadece ev sahipleri tarafından yapılmaktaydı.

Yayınlanma:
Artık Kiracılarda Bina Taramaları İçin Başvuru Yapabilecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında Türkiye seferberlik ilan etmiş durumda. Yurttaşlar evlerinin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştırmak için işe koyuldu. Türkiye’nin en büyük depreminin beklenildiği yerlerden birisi olan İstanbul’a gözler çevrilmiş durumda.

İstanbul’da çok fazla hasarlı ve depreme karşı dayanıksız bina olduğu biliniyor. Uzmanlar her binanın ve yapının mutlaka testten geçmesi gerektiğini ifade ediyor. Ekrem İmamoğlu binaların güvenliğinin tespit edilebilmesi için hızlı bina tarama yöntemine başvurulabileceğini aktardı.

tasarimsu-23-12.webp

Uygulanan bu yöntem için başvuru şartlarında tapu gerekmekteydi. Ancak sürecin hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla İstanbul’daki kiracıların da başvuru yapabileceğini aktardı.

Ev Sahipleri Başvuru Yapabiliyordu Artık Kiracılarda Yapabilecek

Hasar tespit çalışmalarının hayati önem taşıması ve sürecin hızlı ilerlemesi için yeni karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık sadece ev sahiplerinden değil kiracılardan da başvuru alabileceğini aktardı.

osmaniye-hasar-tespit-1.webp

Bunların yanı sıra bugün yapılan başka bir açıklamada artık 2000 yılından sonra inşa edilen binaların da hasar tespit çalışmasına dahil olabileceği aktarıldı. Daha öncesinde sadece 1999 öncesindeki yapılar tespit edilmekteydi. İmamoğlu şunları aktardı:

"İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.